Szex = szerelem?

Szerelmesen jobb a szex?

2014/07/18

Sokak számára a szex csak egy kapcsolat részeként képzelhető el, azonban vannak olyanok is, akik szerint a meghittség igazi vágygyilkos.

Alkalmi szex 

Nincs elkötelezettség egy másik ember irányába. De ez nem azt jelenti, hogy nincs a kapcsolatban érzelem, törődés vagy felelősség, csak ilyenkor az itt és most kerül előtérbe. Úgy élvezheted a pillanatot, hogy közben nem kell azon agyalnod, hogy mit gondol rólad a másik, és hogy te mit gondolsz róla. 

egyejszakacikk1

Érzelmi bonyodalmak nélkül tudsz koncentrálni a fizikai kielégülésre. Szex egy idegennel – sokak számára a szokatlan az, ami izgató. Sokak számára izgató, ha tudják, hogy többet nem fognak találkozni, és félredobják gátlásaikat. Lehetőség van arra, hogy új személyiséget öltsünk, és játszunk egy kicsit. 

Mitől lehet vonzó az alkalmi szex?

Lélektani ok – az alkalmi szex rossz, tanítják mindenkinek fiatal korában a felnőttek, és pont ettől lesz érdekes is. A későbbi tapasztalatok pedig rá is cáfolhatnak erre a korábbi tanításra.

Fizikai okok – amikor izgulunk, vagy félünk valamitől, az hatással van szervezetünkre. Gyorsabban lélegzünk, emelkedik a vérnyomás és elönti testünket az adrenalin. Ilyenkor testünk igen éber állapotban van, és ha ilyenkor szexuális ingerek érnek minket, sokkal hevesebben reagálunk rájuk. 

onenightstand

Szex szerelmesen 

Amikor szerelmesek leszünk, az együttlét iránti vágy mindent elsöpör. Megragadunk minden lehetőséget, hogy kimutassuk vonzalmunkat, és hogy olyan közel kerülhessünk a másikhoz, amennyire csak lehet. Ebben az időszakban a szex igen izgalmas. Ekkor még itt is él az alkalmi szex varázsa. A különbség csak annyi, hogy szerelmesen a szex sokkal inkább egy közös élmény, mint az alkalmi szex során.

Fizikailag és érzelmileg is odaadjuk magunkat a másiknak és épp ezért orgazmusunk nem csak fizikai kielégülés, hanem érzelmi is. 

kaland

Szex egy hosszú kapcsolatban 

Az agy körülbelül 6-18 hónap után áll vissza a normális kerékvágásba. Ekkor válik egy kapcsolat éretté és bizony ez maga után vonja a szex változását is. Nagyon jól ismeritek már egymást, a visszautasítástól való félelmet felváltja a biztonság és a bizalom. 

Tehát, jobb a szex, amikor szerelmes vagy? A hosszabb kapcsolatban átélt szexuális élmények alkalmasak arra, hogy jó szerető váljon belőled, hisz lehetőséged nyílik a kísérletezésre, és hogy jobban megismerd önmagadat és testedet. 

De bárhogy is történjen, a szex izgalmas dolog, akár szerelmes vagy, akár nem.

Hozzászólások