Szikora Róbert rajong a karácsonyfadíszekért

Százötven éves darabok is vannak a kollekciójában

2014/12/24

Szikora Róbert imádja a karácsonyi időszakot: ilyenkor előkerülnek a dobozokból az évtizedek óta gyűjtögetett, különleges karácsonyfadíszek, amelyekből a legidősebb több, mint százötven éves. Az énekes, hogy ne keverje a díszek stílusát, volt, hogy hat karácsonyfát állított fel a lakásban.

Szikora karácsonyfa dísz2
Különleges darabokat gyűjt

Az X-Faktor mentora számár a karácsony az egyik legfontosabb időszaka, hiszen együtt lehet a családjával, ráadásul mélyen vallásos is, így teljes szívéből átéli az ünnepet. Robi és felesége is megszállott.

A feleségem is nagy gyűjtő, mert a papája bélyeggyűjtő volt, tőle örökölte ezt a szenvedélyt – de igazából nem is azt mondanám, hogy gyűjtjük a díszeket, hanem egyszerűen nincs szívünk otthagyni. Sokszor kimegyünk a piacra és meglátjuk, hogy ott van egy-egy különleges, pótolhatatlan darab a szemétben és a porban, és egyszerűen muszáj hazavinned. Nagyon sok közülük rossz állapotban volt, nekünk pedig már egyfajta hobbi lett, hogy helyre hozzuk őket. Van a különleges díszek között olyan égősor, ami 150 évesnél régebbi, és az égők különböző figurák, de vannak vattából készült babák, papírmasé állatok és Beatles gömbdíszek is. Minden évben más stílusú karácsonyfát díszítünk, de volt olyan év, amikor hat fát díszítettünk fel” – mesélt a különleges díszekről Robi.

Szikora karácsonyfa dísz
150 évesek is vannak a gyűjteményben

Az énekes számára ez az év különösen jól zárult, hiszen az ő mentoráltja, Tóth Andi nyerte meg az X-Faktort. A mentor azonban bevallotta: nem bánja, hogy véget ért a műsor.

Nagyon szeretek az X-Faktorban dolgozni, de azért örülök, hogy vége a műsornak, mert ez az elcsendesedés kell a léleknek, hogy megszülethessen a kis Jézuska a szívben – hiszen anélkül nincs karácsony. Egyébként kevesen ismerik a karácsonyi motívumok jelentéseit: a karácsonyfa például az édenkert fáját szimbolizálja, míg a rajta függő gömbdíszek a bolygókat. A fa tetejére pedig azért kerül angyal alakú csúcsdísz, mert ő jelképezi Gábriel arkangyalt, aki hozza a hírt Máriának, hogy megszületik az Isteni gyermek. A legfontosabb pedig a Betlehem, ami az összes keresztény számára a családot jelképezi” – mesélte Szikora Róbert, akinek a díszei egy egész szobát megtöltenek.

Hozzászólások