Szili István: ”Aki ellen ringbe lépek, azzal 100%-osan harcolok!”

Interjú Szili Istvánnal

2017/08/15

Szeptember 9.-én Székesfehérvár ad otthont a Nemzetközi Profi Küzdősport Gálának, melyen Szili István ökölvívó is részt fog venni, méghozzá ez lesz az utolsó hazai mérkőzése.

2017. szeptember 9.-én az Alba Regia sportcsarnokban rendezik meg a Nemzetközi Profi Küzdősport Gálát. “A Fight Arena során több hazai profi sportoló is megméretteti magát. Többek között Bogdán Zsolt “Golyónak” lesz egy címvédő mérkőzése és versenybe száll MMA-ban Magyarország legjobb szabadfogású birkózója Veréb István. A gálán továbbá megmérettetik Növényi Norbert fia és Fúró Virág Aline Seiberthel méri össze tehetségét. A rendezvényen székesfehérvári sportolók is ringbe lépnek MMA-ban: Tóth Ádám és Kugler András. A gálán a helyi box klub bemutató mérkőzést fog tartani” – részletezte Őze Balázs. Az említett nevek mellett ringbe száll Szili István, akinek ez lesz az utolsó hazai profi boksz mérkőzése. Ennek kapcsán készítettünk vele egy interjút a visszavonulásának okáról, jövőbeli terveiről és a közelgő versenyről.

szili

Mi a visszavonulásod oka?
Egyre inkább a nyugati világ felé orientálódok Magyarország helyett, így szeptember 9.-én lesz a sportélettől való búcsúzásom első állomása, hiszen az lesz utolsó magyarországi mérkőzésem. Ez után Svájcban lesz a legutolsó megmérettetésem. A Székesfehérváron tartandó gála levezető mérkőzés lesz, de természetesen ezt is komolyan veszem.

Mit vársz a szeptermber 9.-i mérkőzéstől?
Mindenképp győzelmet és egy szép ökölvívást várok magamtól!

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Talán arra, hogy Uniós EB 1. helyet értem el 2006-ban Pécsett.

Mivel szeretnél foglalkozni a visszavonulás után?
Szeretnénk a sport területén maradni, most is egy svájci edzőteremben tevékenykedek edzőként. Október végén egy őrző-védő céget fogunk alapítani, hiszen ezen a területen remekül tudnám kamatoztatni a tudásomat.

A rendezvény előkészületeihez és lebonyolításához való segítségért köszönet illeti Tóth Csabát és Varga Zoltánt.

 (fotók: szilibox.hu)

 

 

Hozzászólások