Színészek civakodnak Sztankay halálán

Egymásnak feszült Eztergályos és Tordy

2014/09/17

Kollégái és barátai összekaptak Sztankay István halála miatt: Esztergályos Cecília szerint a színházi szakma tehet arról, hogy a 78 éves színész néhány napja elhunyt, mert ha foglalkoztatták volna idős korában, nem hagyja el magát. Tordy Géza egyenesen sületlenségnek tartja a színésznő szavait.

A színésztársak is alig tudják elfogadni, hogy elment Sztankay István – jól látszik abból, hogy a legendás művész halála körül parázs vita alakult ki.

Esztergalyos Cecilia
Esztergályos Cecília /Fotó: RTL Klub

Esztergályos Cecília szerint Sztankay István halálát nem csak a betegsége okozta, hanem az, hogy az elmúlt néhány évben már nem hívták játszani, így feladta a reményt, és magát vádolta, amiért elhanyagolta a színházi szakma.

“Mindenkinek megvan a saját élete, a saját titka, a saját családi élete, amelyet tiszteletben kell tartani. Mindenki másképp született és másképp megy el. Én olyan vagyok, ha ülök a csónakban, és jön az ár velem szemben, mindent megpróbálok annak érdekében, hogy kiérjek a partra. Nem mindenki van ezzel így. István várta a segítséget, és ha meg is kapta a szakmában az elismerést, nem biztos, hogy az a minden” – nyilatkozta a színésznő a Borsnak, hozzátéve, hogy Sztankay mindig is érzékeny ember volt, aki mindig aggódott a színpadra lépés előtt.

Tordy Géza azonban nem hagyta szó nélkül Esztergályos Cecília szavait, és bár nem akarta megbántani kollégáját, a TV2 Mokkájában élesen kritizálta a színésznő szavait.

Végtelen csacsiság, amit Cili mondott, elárasztották, könyörögtek neki, hogy játsszon, nem vállalta. Hál’ istennek szó sem volt mellőzésről, egy csúnya, súlyos betegség volt az oka, hogy nem tudott, hogy ő maga nem akart vállalni szerepeket” – mondta Tordy.

Hozzászólások