Szivárványos torta

Egy nehéz, de különleges torta elkészítési módja

2016/10/26

Mindig is tetszettek a szép szivárványos, színes torták? Innentől, hogy megtudod a receptet nem kell mindig a cukrászdába rohangálni, elkészítheted otthon. 

A szivárványos torta elkészítése elég sok időt igényel, de garantáltan megéri a mosoly az arcokon, amiket a tálaláskor láthatsz. A receptben a piskóta mennyisége 1 lapra értendő. Azaz ha ugyan ilyen 5 laposat készítesz, akkor öttel szorozd meg a piskóta receptet. A színeket természetesen te találod ki. 

Hozzávalók a piskótához: 

  • 2 db  tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 140 g  kristálycukor
  • 180 g  búzaliszt 
  • 75 ml  étolaj
  • 75 ml 2,8%-os tej
  • 0.5 db  sütőpor
  • 0.5 csapott kávéskanál ételfesték

Hozzávalók a krémhez: 

  • 3 db  tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 150 g  búzaliszt 
  • 600 ml 2,8%-os tej
  • 300 g  porcukor
  • 210 g  vaj
  • 1 db vaníliarúd (belseje)

Elkészítés:

1. Először a tortalapokat készítsük el mivel mind más színű lesz, ezért egyesével készítsük a piskótalapokat. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukor felét, kikeverjük, majd az olajat, és tejet is hozzácsurgatjuk apránként. A maradék cukrot is hozzáadjuk, alaposan kikeverjük. (Az olajat, és a tejet érdemes egy mérőedénybe egymásra mérni, és így összekeverni, ahogy írom, mert így még véletlenül sem lesz pici csomó sem a tésztában. ) Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt is elkeverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét is, ezt alaposan beleforgatjuk.

2. Teszünk hozzá egy kevés ételfestéket, amivel szintén elkeverjük. Lehetőleg ne folyékony színezőt használjunk. Vajjal kikent lisztezett tortaformában 200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a torta közepét is.

3. Ha kihűlt a tortalapok tetejét levágjuk, az nem kell. Így süssünk, ki annyi lapot amennyiből a tortát szeretnénk. Hagyjuk kihűlni a lapokat, addig elkészítjük a krémet. A tojást, a lisztet egy kis edénybe tesszük, beletesszük, a tejet csomómentesre keverjük. Sűrűre főzzük. A margarint, a porcukrot, és a vanília kikapart belsejét habosra kikeverjük.

4. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel. A lapokat a krémmel megtöltjük, egymásra tesszük. Kívül is megkenjük és díszítjük, ahogy szeretnénk. 

Jó étvágyat!

Hozzászólások