Szoba-mosóbicikligép

Az otthoni edzés új korszaka

2016/03/01

Mit szólnál, ha otthon szobabiciklizés közben egyidejűleg a ruháidat is kimoshatnád?

A BiWA (Bike Washing Machines – Bicikli Mosógép) terveit és dizájnját is diákok készítették, a Kínai Dalian Nationalities Egyetemen.  Működési elve rendkívül környezetbarát, hiszen a pedálok hajtásával te magad hajtod meg a bicikli kereke helyén elhelyezkedő ruhadobot. Emellett hajtás közben áramot is termel a bicikli kijelzőjéhez és a mosógép működtetéséhez, amiből a fenn maradó többlet energiát egy akkumulátor tárolja el.

szobamosogep
A gondolat, hogy a testmozgásra az motiváljon, hogy nincs a szekrényben több tiszta alsógatya, bármilyen furcsa is, de nekem rendkívül kecsegtetően hangzik. Hiszen miközben szenvedek edzés közben, csak jót teszek magammal, a környezettemmel és még a világgal is! Ugyanis én fittebb leszek, a körülöttem élők élvezhetik az illatos ruháim által nyújtott komfortot, ráadásul még áramot sem fogyasztok mindehhez. Bár kíváncsi lennék az első nagy lelkesedés után, hány háztartásban használnák mosógép helyett, huzamosabb ideig?! Ugyanakkor engem kicsit az elkényelmesedett automatizált világ előtti időkbe kalauzol ez a működési elv, mikor még komoly fizikai megterheléssel járt kimosni a ruhákat. Komolyan érdekelne, hányan tudnák magukat rávenni, hogy napi szinten használják.

szobamosogep2

Kereskedelmi forgalomba helyezésről idáig nincs hír, de a Tuvie.com-on megtalálható tervezési leírásban bővebb információt is találhatsz a találmányról.

Hozzászólások