Szokásosnál is enyhébb idő várható a hét elején

A hét végére viszont lehűlés érkezik

2014/12/22

A héten is többször megerősödik majd a szél, de eleinte marad az ilyenkor szokásosnál enyhébb idő: december 24-én akár 13 Celsius-fokig is melegedhet a levegő. A hét végére viszont lehűlés érkezik: karácsony második napján néhol  hózápor is lehet, vasárnap pedig mínusz 8 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet.

Hétfőn északkeleten hajnalban és napközben lehet jelentéktelen csapadék: eső, esetleg havas eső is, de nem számottevő. Az ország délnyugati harmadán kezdetben hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Emellett az ország északi részén hétfőn is megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6-11 fok között valószínű.

Még kedden is megélénkül, keleten meg is erősödik a szél. Csapadék inkábbb csak az északkeleti határ mentén fordulhat elő. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok lehet. Nappal 9-14 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, december 24-én jellemzően gyengén felhős, napos idő várható, csak északkeleten lehet több a felhő. Csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 8 és 13 fok között alakulnak.

Lonely teenage girl sitting on the dock

Karácsony első napján, csütörtökön felhős idő valószínű rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Helyenként lehet kisebb eső, zápor. Ismét megélénkül és egyre többfelé meg is erősödik majd a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5-10 fok között alakul.

Pénteken, karácsony második napján is felhős idő várható kevés napsütéssel. Helyenként viszont – főként délen – zápor, akár hózápor is előfordulhat. A szél erős lesz, több helyen viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 3-6 fok között alakulnak.

Szombaton is többfelé erős lesz a szél, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és mínusz 1 fok között, napközben mínusz 1 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. Emellett viszont napos idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben. – MTI

Hozzászólások