Szolárium – biztos megéri hosszú távon?

Tudj meg mindent és dönts okosan!

2015/03/18

Újra itt a tavasz és ezzel együtt a vágy a barna bőrre, ami szexi, fiatalos és ráadásul karcsúsít is. A szoláriumstúdiók és megtelnek, de vajon azt tudod, hogy mit jelent a bőröd számára, ha túl sokat szolizol? Eláruljuk!

A napsütéssel, madárcsicsergéssel, egyre kevesebb ruhával járó tavaszhoz hozzátartozik a pirospozsgás, vagy éppen kellemesen barna bőr látványa, ami jó kedvvel, jó hangulattal és magabiztossággal láthat el minket. Azonban a barna bőrnek nagy ára van, ha rendszeresen szoláriumba járunk, vagy olyan stúdiót látogatunk, amelynek UV-sugárzási szintje nem felel meg az EU konformnak, vagy nem bio-szolárium. Jó tudni, hogy ez utóbbiakat, az úgynevezett egészséges szolikat sem szabadna heti egy alkalomnál többször használni, ha hosszú távon jót szeretnénk a bőrünknek.

blondy in solarium

4 tény, amit gondolj át, mielőtt befekszel a szoláriumba!

1.) Az UVB sugár éget, de csak az epidermiszbe jut be! 2.) Az UVA sugár öregít és ráncosít, mivel a dermiszbe is bejut! 3.) A szolárium sugarainak 95%-a UVA (azaz öregítőbb hatású, mint a Nap) 4.) A szoláriumozás olyan, mintha az egyenlítő mentén, déli 12 órakor napoznál!

A meleg, napos órák számának növekedésével egyenes arányban nő a nők által megmutatott bőrfelületek nagysága. Sokan már tavasz elején is barna bőrrel szeretnek dicsekedni, ezért szoláriumozással “rákészülnek” a napos időszakra.

10 év múlva pedig azzal magyarázod magadnak pigmentfoltjaidat, ráncaidat, hogy “Hát ez genetika!”? Melyik fontosabb: a most barna vagy a később fiatalos bőr?

Hozzászólások