Szombaton Fighters’ Run, először Budapesten

Újfajta kalandsport hódít Magyarországon

2014/05/16

Első alkalommal rendezik meg a fővárosban is szombaton a Fighters’ Run elnevezésű akadályokkal nehezített futóversenyt, a helyszín a Csillebérci Szabadidő Központ lesz.

A szeszélyes időjárás minden kültéri sportrendezvény átka, kivéve a kalandfutó versenyekét, amelyeken a versenyzők csak egy újabb kihívásnak tekintik ugyan úgy a tűző napsütést, mint az esőt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a szombaton, Budapesten megrendezett Fighters’ Runra az előzetes regisztráció alapján több mint ezer látogatót és igazi őrületet várnak a szervezők.

A Fighters’ Run 7, illetve 14 km-es pályáját teljesítők a Csillebérci Szabadidő Központból indulnak majd, bekanyarodnak a Budakeszi Erdőbe, majd egy paintball és bmx-pályát is útba ejtenek, hogy aztán néhány ütős akadályt meghódítva keresztülvágjanak a Challengeland Kalandparkon. Tehát lesz futás völgyön-hegyen, kihívás föld alatt és felett, vízben, sárban, levegőben. Az résztvevők tesztelhetik a rönkvár mászást, a Norma Park hozzájárulásával új szemszögből ismerkedhetnek meg a harcos indulók a bringás rámpákkal, csak úgy, mint az óriás kőmedencével. Nem marad ki most sem a palánk- és épületmászás, a kötélhálók, mocsaras árkok, szögesdrót pályák és kúszócsövek meghódítása.

fighters_run

Ugyan a meteorológia még mindig bizonytalan a szombati időjárást illetően, de abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy a Fighters’ Run résztvevőit nem ijeszti el egy kis csapadék. Sőt, sokan ezt csak egy újabb kihívásnak tekintik, tehát az eső nem akadály, pontosabban szerencsére az! Ezt mutatják az előzetes regisztráció számai is, több mint 1000 főt várunk május 17-én. Igazi őrület várható, ahol mindenki legyőzheti nem csak az akadályokat, hanem magát is, próbára téve a saját határait! Nagyon örülök, hogy erre nem csak sportolók és elkötelezett harcosok, hanem például a Hooters lányokból és a Miss Balaton szépségeiből álló csapatok is vállalkoznak. De köztünk lesz Gájer Bálint, Kótai Misi, és megannyi médiacsapat is” – emelte ki Rácz Felix, a versenyt szervező Felix Promotion vezetője. Hozzátette: a budapesti Fighters’ Run nem csak helyszínben, de nevezési díjban is a legelérhetőbb a résztvevők számára.

Az első budapesti kalandfutó verseny nevezői egyébként a kihívások teljesítése mellett egyúttal a jó ügy érdekében is tehetnek: a Fighters’ Run résztvevők ruhaadományokkal támogathatják a HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom) fiatal tagjait, akik egyébként magukat is próbára teszik a pályán. Az Erdei Zsolt profi ökölvívóbajnok nevével fémjelzett mozgalom ugyanis 30 fős csapattal szintén elindul az akadályok meghódítására, hiszen a fiatal korosztálynak sincs mitől tartania – a versenyzők itt elsősorban saját maguk legyőzéséért küzdenek, és segítő kezet is mindig találnak, ha szükséges.

Hozzászólások