Szoptatás nyilvános helyen!

Közös akció a megalázott anya miatt

2015/05/22

Egy édesanya csütörtökön egy Nyugati téri gyorsétteremben meg akarta etetni kisgyermekét. Az egyik dolgozó megengedte, de nem sokkal később a biztonsági őr nyilvános szoptatás miatt mégis az utcára dobta a nőt. Ma tiltakozás lesz az incidens miatt ugyanott.

Négy hónapos gyermekét szerette volna megetetni, de az egyik dolgozótól igenlő választ kapott, a biztonsági őr azonban nem sokkal később felvilágosította, hogy ez itt ˝nem elfogadott tevékenység˝, és kitessékelte a McDonald’s-ból. Péntek délelőtt nyilvános tiltakozás lesz az ügy miatt.

A magát “családbarátnak” tartó gyorsétterem sietett közölni, hogy belső vizsgálatot indítanak, mert a biztonsági őr viselkedése elfogadhatatlan a cég számára. Eddig több százan jelezték, hogy péntek délelőtt megjelennek a helyszínen, és szoptatni fogják a gyermeküket, hogy így tiltakozzanak a megaláztatás ellen.

szoptatas

A hvg.hu megkereste a gyorséttermet, ahol elmondták, hogy természetesen minden édesanyának lehetősége van szoptatni a gyermekét, mert egyébként nincs, és nem is volt olyan szabályozás, ami ezt tiltja.

Hozzászólások