Szörnyű tragédia vetett véget a népszerű zenész életének

Megrendültek a Moby Dick tagok...

2015/11/29

Vonat gázolta halálra a Moby Dick együttes egykori tagját. A tragédia mintegy két hete történt, de csak most adott róla hírt a zenekar.

A Moby Dick zenekar hivatalos Facebook oldalán közölte a tragédia hírét. Jó barátjuk, korábbi gitárosát majd hangmérnökét, Boda Andrást 46 éves korában elgázolta egy vonat…

Elhunyt Boda András

Andrást 46 éves korában érte a tragikus halál. Otthonához közeli vasúti pályán Sopron – Wr. Neustadt közlekedő személyvonat gázolta halálra. A körülmények vizsgálatát a rendőrség még nem zárta le. Andrissal 1988 és 92 között szoros baráti és munka kapcsolatban álltunk, hiszen a Moby Dick saját cuccos technikájának koncert hangmérnöke volt. Andris remek gitáros volt, valamint dalszerzőként és énekesként is tevékenykedett. Frontembere volt az általa alapított soproni Paranoid zenekarnak, melyben a dobcucc mögött a tinédzser Hoffer Peti ült. A gitározás alapjait pedig Smicitől tanulta, több évig volt lelkes tanítványa.

Az őt inspiráló bandák: Helloween, Running Wild, Metallica. 1989-91-ben számos Moby Dick koncerten léptek fel előttünk.

A Paranoid sajnos nem tudta kiheverni Hofi 1992-es Moby Dickbe történő átigazolását, de Boda Andris zenészi karrierje mégis tovább emelkedett. 1992-ben Leoval, Winkler Róberttel, Horváth Attila dobossal megalapították a Ladybird’s Bite zenekart.

Mi akárcsak az Akela, Tankcsapda és sok más pályakezdő együttes esetében, azonnal és önzetlenül a csapat segítségére siettünk azzal, hogy 1992-es tavaszi és őszi országos Moby Dick turné jó pár állomásán elsőszámú zenekarként mutatkozhattak be közönségünk előtt. A zenekart a közönség és a szakma is jól fogadta, de további ismertté válásukat nehezítette, hogy a tagok mindegyike más városban élt, és az internet előtti korban ez bizony még szinte lehetetlenné tette a sikeres zenekari működést. Mire mindenki elhatározta volna a fővárosba költözést 1993-ban Leo a banda másik gitárosa az USA-ba emigrált, majd pár évvel később összehozta saját zenekarát. Megalakította az azóta világhíressé vált Five Finger Death Punch-ot. A csapat basszerosa a szombathelyi származású Winkler Róbert ( ex. Kutyahús együttes tag ) pedig műfajt váltva sikeres újságíróként a honi média világban vált sztárrá. Legismertebb projektje az autós világgal foglalkozó Totalcar Magazin létrehozása. András itthon maradt Sopronban és a zenész pályát feladva biztonságot jelentő civil foglalkozást űzve családot alapított, majd élte a mindennapokat.

Kedves András! Mi, akik ismertünk elszoruló szívvel emlékezünk Rád! Családod tagjainak őszinte részvétünket fejezzük ki! Nyugodjál békében!” – írta a Moby Dick a közösségi oldalon.

Elhunyt Boda AndrásAndrást 46 éves korában érte a tragikus halál. Otthonához közeli vasúti pályán Sopron – Wr….

Szerző: Moby Dick2015. november 26.

Hozzászólások