Szörnyű videó: újabb halál a futballpályán

Már nem tudták újraéleszteni

2015/05/26

Vasárnap tragikus jelentek játszódtak le a másodosztályú Boca Unidos – Atlético Paraná mérkőzésen Argentínában. A meccs közben Cristian Gómez, a vendégek játékosa egyszer csak összeesett, és hiába szállították azonnal kórházba az eszméletlen férfit, az életét már nem tudták megmenteni. Újabb halál a pályán.

A 27 éves védő hirtelen összeesett, de azonnali segítséget kapott, játékostársai köré gyűltek és legyezték, hogy levegőt kapjon. “Megpróbáltuk újraéleszteni, és a kórházba vezető úton halt meg a mentőautóban” – idézi a BBC Miguel Darrét, a Boca Unidos orvosát, aki szerint soha semmilyen egészségügyi probléma nem volt a játékossal. Videó a tragédiáról:

Az okok egyelőre tisztázatlanok, valószínűleg szívroham végzett Gómezzel, de a közvéleményt sokkolta az eset, ráadásul tíz napon belül ez a második halál az argentin futballpályákon. Május 14-én a huszonegy éves Emanuel Ortega halt bele súlyos sérüléseibe, miután beverte a fejét egy betonfalba a pálya mellett.

Tíz nappal később pedig jött Cristian Gómez drámája, ami után a Boca Unidos – Atlético Paraná összecsapás félbe is szakadt, a többi meccset pedig elhalasztották, még kedden sem indult újra az ország labdarúgása. De Argentínán kívül is egyre több a hasonló eset, Belgiumban két héten belül Gregory Martens és Tim Nicot hunyt el azután, hogy váratlanul összeesett a pályán.

Hozzászólások