Szórványosan záporesők, zivatarok várhatók

Helyenként felszakadozik a felhőzet

2014/10/18

Szórványosan záporesők, zivatarok várhatók

Szombat reggel jobbára kevés lesz a felhő, hajnalra az Északi-középhegységben, a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon párássá válik a levegő, foltokban köd, illetve alacsony szintű felhőzet képződhet.

Szombaton a nap folyamán általában derült, napos időre számíthatunk, több gomolyfelhő hozzávetőleg az Ózd-Battonya vonal környékén képződhet, ott néhol jelentéktelen zápor előfordulhat. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 fok körül valószínű.

170210728

Az időjárási helyzet Európában 


A kontinens északi részén – a Skandináv-félszigeten és az Ural előterében -, valamint a Földközi-tenger középső medencéje felett egy-egy anticiklon helyezkedik el. Az északi anticiklon területén csendes, többnyire borult, párás idő a jellemző, és a legmagasabb hőmérséklet 5, néhol már 0 fok alatt alakul.

Ezzel szemben a mediterrán tájakon a párásság, köd megszűnése után jobbára napos az idő, és erős a nappali felmelegedés, a délutáni órákra 21, 30 fok közé melegszik fel a levegő. Nincs hideg Európa nyugati és középső részén, illetve a Kelet-európai-síkság déli részén sem, de ezeken a helyeken ciklonok és frontjaik hatására változékony az idő, több helyen fordul elő eső, záporeső, sőt nyárias zivatarok is kialakulnak, ezzel együtt a hőmérséklet csúcsértéke 13, 21 fok között változik. A Kárpát-medence felett pénteken hidegfront vonul át, szombaton a front mögött anticiklon épül fel térségünkben. (MTI)

Hozzászólások