Sztankay István hitt a túlvilágban

Pécsi Ildikó szerint nyugodtan várta a halált

2014/09/16

Néhány napja hunyt el Sztankay István, ám már évekkel ezelőtt visszavonult a nyilvánosságtól, mert érezte: eljárt fölötte az idő. A színészlegenda mélyen vallásos volt, nem félt a haláltól, mert úgy gondolta, hogy ezzel nem ért véget minden.

Sztankay István nagyon vallásos volt: édesapja lelki pásztor volt, ezért úgy nevelkedett fel, hogy hitt a halál utáni megváltásban. Kolléganője, Pécsi Ildikó szerint ez a tudat adott neki lelkierőt, hogy nyugodtan várja a halált.

20120124-sztankay-istvan-lett-a-nemzet3

„Sztankay mélyen vallásos volt, ezért nem ijedtséggel vagy borzongva gondolt a halálra, hanem belenyugvással várta a pillanatot, amikor erről a földről távoznia kell. Aki hisz a túlvilágban, annak sokkal könnyebb elfogadni a halál tényét, mert tudja, hogy van tovább, hogy az a sok tudás, ami a fejében és az a sok érzelem, ami a szívében van, az nem veszik kárba, hanem viszi tovább magával. Rengeteg jó barátunk és színészkollégánk ment már el, és én magam is hiszek abban, hogy ők most valahol együtt vannak, és egyszer majd én is csatlakozhatok hozzájuk – vallotta Pécsi Ildikó, aki szintén hisz a túlvilágban, és boldoggá teszi a tudat, hogy egy olyan kitűnő művészt tudhatott barátjának, mint Sztankay István.

A színész valószínűleg megérezte, hogy hamarosan lejár az ideje, mert néhány éve szinte minden percét ismerősei és barátai között töltötte, végül a halál is családja körében érte.

Hozzászólások