Sztankay lánya könnyeivel küszködve mesélt

Orsolya még mindig nem tudja elhinni, hogy édesapja elment

2014/09/29

Nemcsak családja, de az egész ország gyászolja Sztankay Istvánt. Ezúttal Orsolya, a színész lánya mesélt Joshi Bharatnak érzéseiről és édesapjával való kapcsolatáról a FEM3 Caféban.

Ismét egy nagyon tehetséges embert, a nemzet egy újabb színészét veszítettük el a közelmúltban. Hosszú betegség után, családja körében érte a halál Sztankay Istvánt szeptember 12-én. A család, és a közvetlen hozzátartozók mellett színészóriások gyászolják elhunyt kollégájukat – Pécsi Ildikó szerint nagyokat bohóckodik majd a mennyekben. Halála előtt így nyilatkozott a művész: „Egyelőre jól vagyok, de nincs mit szépíteni a dolgon, hamarosan elmegyek.” Ennek ellenére senki nem tudott felkészülni elvesztésére, érthető módon.

Sztankay Orsolya elvált szülők gyermeke. Mikor édesanyja meghalt, akkor felvételizett a főiskolára, így felnőtt korában édesapjához költözött. Négy évet éltek együtt, de szívesen emlékszik vissza erre az időszakra, amikor apa-lánya, felnőttekként és színészekként együtt éltek és gondolkodtak.

sztankayistvan

Amit gyermekei örököltek és tanultak tőle, az a tisztesség és becsületesség volt többek közt, ugyanis olyan tehetséges volt, hogy soha nem kellett nyomulnia és törtetnie, egyszerűen mindig jókor volt jó helyen.

Orsolya számára azért nehéz elfogadni, hogy édesapja örökre elment, mert Sztankay István egy olyan ember volt, akinek aurája és megjelenése nagyon erős volt. A színpadon nyitott személyisége mindig magával ragadta a közönséget, magánéletében azonban teljesen más volt. Rengeteg titkot rejtegetett, de ennek ellenére otthon is lehetett vele nevetni.

A temetésen Orsolya úgy érezte, mintha Sztankay is ott ült volna, és együtt nevettek és hallgatták volna azokat, amiket a körülöttük lévők mondtak. A színész lánya is ott volt családjával együtt halálos ágyánál az utolsó pillanatig, mégsem tudja elhinni, hogy vége, mint ahogy a művész is készült a halálra, de ő sem hitte, hogy egyszer tényleg bekövetkezik majd.

Sztankay Orsolya úgy véli, édesapja nem az az ember, akit könnyű elfelejteni – szerencsére. Családja mellett, a közönség is emlékezni fog rá még nagyon hosszú ideig. Nyugodjék békében!

Hozzászólások