Sztár diéta – így fogynak a celebek

Kiderült, a hírességek, hogyan küzdöttek meg a felesleges kilókkal.

2014/06/18

Egyre nagyobb a nyomás valamennyiünkön, hogy elérjük a vágyott alakot a nyárra, hiszen egyrészt rengeteg az egészségtelen étel, ugyanakkor a különböző médiumok tele vannak tökéletes testű celebekkel. Sokan azonban nem veszik észre, hogy ezek a hírességek rengeteget tesznek azért, hogy jó formában legyenek. Így ahelyett, hogy féltékenykedünk rájuk, inkább próbáljunk meg ellesni egy-két praktikát tőlük.

Eva Mendez és az öt tényezős diéta

eva-mendes
Eva Mendez

 

Az öt tényezős diéta napi öt étkezésből áll, minden étkezés pedig öt hozzávalóból. A fő alapanyagok tartalmaznak proteint, telítetlen zsírokat, rostot, szénhidrátot és cukormentes italokat. Ezen kívül a diétázónak napi fél órát kell mozognia ötször egy héten.

Annak érdekében, hogy tartható legyen a diéta és kényeztessük magunkat, a héten egy nap megengedett olyan ételt fogyasztani, amit szeretünk. Eva Mendez ezzel a módszerrel majdnem 7 kilogrammot fogyott.

 

 

 

 

Beyoncé Knowles a juharszirup diétára esküszik

beyonce
Beyoncé

Furcsán hangzik, de Beyoncé azt állítja, több, mint 8 és fél kilogrammot sikerült leadnia ezzel a diétával, ami összesen 10 napig tart. Ez alatt az idő alatt semmi mást nem lehet fogyasztani, csakis azt a keveréket, ami juharszirupból, cayenne-i borsból, limonádéból és vízből áll. Ez a módszer segít a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, a cayenne-i bors pedig felgyorsítja az anyagcserét.

 

 

 

 

 

Holisztikus, vagyis teljes körű méregtelenítés Kate Moss praktikája

kate-moss
Kate Moss

A 40 éves modell állítólag 3 és fél kilót fogyott 21 nap alatt azáltal, hogy olyan ételeket evett a listáról, amik vörös húst, mogyoróféléket és teát tartalmaztak. Az egyik titka ennek a módszernek az, hogy 10szer kell megrágni az ételt, mielőtt lenyelnénk, hogy gyorsítsuk az emésztést.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hampton-diétával fogyott Sarah Jessica Parker

sarah-jessica-parker
Sarah Jessica Parker

Ha sorra vesszük a sztárdiétákat, érdemes megemlíteni a Hamtpon-diétát, ami Sarah Jessica Parkernek is segített majdnem hét kilogrammtól megszabadulni. Olyan ételek fogyasztásával jár ez a módszer, mint például nyers gyümölcsök, zöldségek, mogyoró- és halfélék.   Ez a diéta az egyik legegészségesebb, de nem csak átmenetileg, hanem az egész életünkre nézve.

 

 

 

 

 

Három órás diéta segített Jessica Bielnek

jessica-biel
Jessica Biel

A színésznő öt kilótól szabadult meg úgy, hogy minden hármadik órában hat kis étkezést iktatott be a napirendjébe, hogy minimalizálja a sóvárgást.

A diétázókat arra biztatják, hogy hasonlítsák össze az adagokat különböző tárgyakkal, ugyanis így könnyebben be tudják tartani az előírt mennyiséget.

 

 

 

 

 

Makrobiotikus étrend

madonna
Madonna

 

Madonna egy olyan diétát alkalmazott, aminek az alapja a magas rosttartalmú ételek fogyasztása. Ezek közé tartoznak a főtlen ételek és a szója termékek. Annak ellenére, hogy a makrobiotikus diéta hosszútávon nem alkalmazható, a hatása nagyon is igazolt. Az énekesnő majdnem 6 kilót dobott le magáról ezzel a módszerrel.

 

 

 

 

 

Demi Moore és a nyers ételek

demi-moore
Demi Moore

A főzéssel a gyümölcsök és a zöldségek elveszítik a tápértékeket, de ez a diéta segít az egészség megőrzésében és az ideális testsúly elérésében. Demi Moore állítólag öt kilótól szabadult meg azáltal, hogy az ételek háromnegyedét nyersen fogyasztotta el.

Ez a módszer veszélyes lehet, ha főtlen húst fogyasztunk, ezért a fogyókúrázóknak ajánlott csak a gyümölcsökre, zöldségekre, mogyorófélékre, hüvelyes termésekre, és a természetes gyümölcslevekre koncentrálni a diéta alatt.

 

 

 

 

Jennifer Aniston a zóna diétával dobta le felesleges kilóit

jennifer-aniston
Jennifer Aniston

Kilenc kilógrammtól sikerült megszabadulnia Jennifer Anistonnak, amihez csupán egy egyszerű matematikai arányt kellett beiktatnia a mindennapi étkezésébe. A módszer lényege, hogy megtaláljuk a szénhidrát, a zsírok és a fehérje megfelelő arányát.

Ez a diéta azért hatásos, mert egészséges módon fogyaszt anélkül, hogy megvonná azokat a tápanyagokat a szervezetünktől, amelyek fogyasztását a legtöbb módszer megtiltja.

 

 

 

 

Vércsoport diéta

elizabeth-hurley
Elizabeth Hurley

Elizabeth Hurley is ezt a módszert választotta. A tudósok szerint azért hatásos, mert kapcsolat van az ételek hatása és vércsoport között. Például felfedezték, hogy az A vércsoportba tartozók több kilótól szabadulnak meg, ha gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, míg a 0-soknak rengetek vörös húsra van szükségük.

 

 

 

 

 

 

Genotípus diéta

oprah-winfrey
Oprah Winfrey

Azok a kutatók, akik felismerték a vércsoporton alapuló diéta jelentőségét, tanulmányozták a fogyókúrázók genetikáját is. Megállapították, hogy hat különböző csoportba lehet osztani az embereket, és ezáltal sokkal hatásosabb diétát lehet szinte már személyre szabottan kifejleszteni a számukra.

A híres talk show házigazdája, Oprah Winfrey saját bevallása szerint, ezt a tudást kihasználva,  8,6 kilót dobott le magáról.

 

 

 

Forrás: http://vesperblack.com/

Hozzászólások