Sztárok, akikről nem tudtad, hogy biszexuálisok

15 sztár, akik mindkét nemhez vonzódnak

2017/06/14

Június a pride hónapja, ezt a Facebook is tudatja velünk a zászlós reakciógombbal. Mi annyival járulunk hozzá, hogy mutatunk pár sztárt, akik biszexuálisok.

Azt gondolnánk, a 21. században a világ fejlettebb felén már egyáltalán nem fontos, hogy ki kihez vonzódik. Sajnos ez közel sincs így. Hatalmas erővel bír, ha például egy-egy fontosabb ember, közszereplő vagy híresség fel meri vállalni vonzalmát az azonos neműekhez.

Egyesek még mindig azt gondolják, a biszexualitás csak egy átmeneti elmezavar, egy hóbort, vagy éppen kíváncsiságból fakadó kísérletezgetés. Mások szerint az a vége, hogy az illető a homoszexuálisokkal fog azonosulni, vagy majd jól benő a feje lágya és visszatér a heteroszexuális kapcsolatokhoz, miután kiélte magát. Nos, eláruljuk, ez nem igaz. Biztosan van az utóbbira számos példa, azonban a biszexualitás, mint szexuális irányultság, igenis létezik. Rengetegen képesek egyszerre vonzódni a velük ellenkező és a saját nemükkel azonos emberekhez is, mindkét esetben tudnak mély és komoly érzelmeken alapuló kapcsolatot létesíteni, ami nem csak holmi bolondozás.

Több hollywoodi sztár is nyíltan felvállalja biszexualitását, amivel arra sarkallják a hozzájuk hasonló, ám nagyon sokszor kirekesztett társaikat, hogy igenis, legyenek büszkék másságukra. Nemrég még Selena Gomez is kacérkodott a témával.

A pride.com válogatásából szemezgettünk:

Anna Paquin
A True Blood sztárja már elég régóta nyíltan felvállalja biszexualitását. Egy 2009-es interjúban így nyilatkozott: „Számomra ez nem téma, mert egy olyan ember vagyok, aki hisz a biszexualitás létezésében. Ezt nem kitalálták. Nem a döntés hiánya”.

'True Blood' season 7 premiere, Los Angeles, America - 17 Jun 2014

Alan Cumming
A színész nemcsak randizott, hanem össze is házasodott nővel és férfival egyaránt. Egy interjúban nemrég elismerte, hogy nem múlik el a több nemhez fűződő vonzalma az embernek, amint monogám kapcsolata lesz.

73rd Annual Golden Globe Awards, Arrivals, Los Angeles, America - 10 Jan 2016

Drew Barrymore
A népszerű színésznő 2003-ban jelentette ki, hogy a nőkhöz is vonzódik: „Szeretem-e a női szexualitást? Igen. Nagyon is. Mindig is biszexuálisnak tartottam magam”.

Drew Barrymore 'Wildflower' book signing, Club Monaco, New York, America - 16 Dec 2015

Billy Joe Armstrong
A Green Day frontembere 1995-ben jelentette ki először, hogy mindig biszexuális volt: „Mindig is érdekelt. Szerintem az emberek így születnek, csak a szüleink és a társadalom arra nevel, hogy ezt nem szabad. Azt mondják, ez tabu. Belevésődik az agyunkba, hogy ez rossz, amikor egyáltalán nem az. Nagyon szép dolog”.

GREEN DAY CONCERT, NEW JERSEY, AMERICA - 01 SEP 2005

Fergie
Az énekesnő 2010-ben beszélt szexualitásáról egy magazinnak: „Szerintem a nők gyönyörűek, rengeteget szórakoztam velük és ezt nem szégyellem. Csak az a probléma, hogy ugyanakkor szeretem a jól megáldott férfiakat is. De csak azért, mert kedvelem a nőket még nem jelenti azt, hogy viszonyba is bonyolódom velük, amikor párkapcsolatom van”.

Footwear News Achievement Awards, Arrivals, New York, America - 02 Dec 2015

Megan Fox
A gyönyörű színésznő egy interjúban elismerte az Esquire magazinnak: „Nem is kérdés, hogy biszexuális vagyok-e. De ugyanakkor képmutató is vagyok. Sosem randiznék egy biszexuális nővel, mert az azt jelentené, hogy férfiakkal is lefekszik. A pasik olyan mocskosak, sosem feküdnék le egy olyan nővel, aki férfival is ágyba bújt”.

'Teenage Mutant Ninja Turtles' film premiere, Berlin, Germany - 05 Oct 2014

Azealia Banks
A rapper-énekesnő biszexuális. Amikor homofóbiával vádolták néhány erős dalszövege miatt, akkor ezt hozta fel a védelmére.

AzealiaBanks

Amy Winehouse
A tragikus sorsú énekesnő biszexuális volt, azonban sajnálatos módon a nagysikerű Amy című film éppen csak érintőlegesen foglalkozott a témával.

Virgin Mobile V Festival, Hylands Park, Chelmsford, Essex, Britain - 17 Aug 2008

Mel B
A Spice Girls vagány énekesnője mielőtt 2007-ben hozzáment jelenlegi férjéhez, Stephen Belafontéhoz, négy évig élt együtt egy nővel.

Los Angeles Confidential celebrates cover star Robin Wright, Los Angeles, America - 04 Jun 2014

Cynthia Nixon
A Szex és New York vicces ügyvédje biszexuális aktivista, hosszú ideje boldog párkapcsolatban él egy nővel, és három gyerek anyukája. 2012-ben kijelentette: „Ez nem döntés kérdése”.

Gotham Independent Film Awards, Arrivals, New York, America - 30 Nov 2015

Kesha
Az énekesnő bevallotta a Seventeen magazinnak: „Nem csak a férfiakat szeretem. Az embereket szeretem. Semmi köze a nemhez, csupán a lélekhez, ami a másik emberből felég árad, amikor együtt vagytok”.

Diane Von Furstenberg show, Autumn Winter 2015, Mercedes-Benz Fashion Week, New York, America - 15 Feb 2015

David Bowie
A legendás zenész 1976-ban megerősítette a Playboynak: „Igaz, biszexuális vagyok. De nem tagadhatom, hogy nagyon jól kihasználtam ezt az adottságom. Azt hiszem, ez a legjobb dolog, ami valaha történhetett velem”.

The Man Who Fell to Earth - 1976

Cara Delevigne
A topmodell nyíltan vállalja biszexualitását, 2015 júniusa óta boldog párkapcsolatban él St. Vincent énekesnővel, korábban pedig Michelle Rodriguez színésznővel randizott.

Wave Makers: Fundraising concert held at Scala in aid of Project 0, London, Britain - 16 Dec 2015

Marlon Brando
A sármos színész 1976-ban érintette egy interjúban a témát: „A homoszexualitás olyan divatos, hogy már nincs is hírértéke. Ahogy rengeteg más férfinak, nekem is voltak homoszexuális élményeim, és nem szégyellem. Sosem foglalkoztatott túlságosan, hogy mit gondolnak rólam az emberek. De ha valaki továbbra is meg van győződve arról, hogy Jack Nicholson és én szeretők vagyunk, akkor higgye csak nyugodtan. Szórakoztatónak tartom”.

VARIOUS

Miley Cyrus
A vitatott életű popsztár nemrég nyilatkozott arról, hogy már 14 éves korában kijelentette édesanyjának, hogy „pánszexuális”, vagyis nem a nemi identitás alapján vonzódik más emberekhez: „Nem akarom magam felcímkézni! Készen állok bárkit szeretni, aki szeret és elfogad olyannak, amilyen vagyok. Nyitott vagyok”.

'A Very Murray Christmas' film premiere, New York, America - 02 Dec 2015

(forrás)

Hozzászólások