Sztárok akkor és most

Emlékeztek még?

2014/07/15

A sztárok a szemünk előtt alakulnak át folyamatosan, ugyanakkor mégis néha rádöbbenünk, hogyan is néztek ki kedvenceink korábban. Cameron Diazról biztosan sokaknak eszébe jut A maszk, Leonardo DiCaprióról a Titanic csak úgy, mint J.Lo-ról a Jenny from the block vagy az Álmomban már láttalak című film. Na de a hazai hírességekkel sincs ez másképp. A sokat ismételt Szomszédok című magyar sorozatnak köszönhetően, még ma is gyakran feltűnik a televízió képernyőjén a fiatal Liptai Claudia. De Majoros Péterről, alias Majkáról se feledkezzünk meg, aki ózdi rapperként és valóságshow hősként robbant be a köztudatba évekkel ezelőtt.

Cameron Diazt 16 évesen szúrta ki egy fotós, akinek meg is fogadta tanácsát, így modellként éveken keresztül váltogatta lakhelyét. Habár nem volt színészi tapasztalata, amikor 21 éves korában visszatért Kaliforniába, elment A maszk című film szereplőválogatására, ahol ki is választották Jim Carrey mellé.

A Rossz tanár című vígjátékban egy lusta, alkalmatlan középiskola tanárt alakít, aki utálja a munkáját és a diákjait is. A Jogász című filmben pedig egy még vadabb szerep lett az övé. Hamarosan újra láthatjuk őt a mozivásznon, ugyanis július 31-én mutatják be Szexvideó című filmjét.

Cameron Diaz

Leonardo DiCaprio – teljes nevén Leonardo Wilhelm DiCaprio – hírnevét a Titanic című filmben alakított főszerepének köszönheti. A Hollywoodban született színész pályafutásában többek között mostohatestvére is szerepet játszott, aki reklámfilmekben szerepelt. Igazi szupersztárrá 23 éves korában vált, amikor 1997-ben megkapta Jack Dawson szerepét. Ezután nem csak ismert lett, de tini szívtipróvá is vált.

Szépfiús szerepe után rengeteg filmben játszott – 2006-ban például egy – a maffiába beépülő – zsarut alakított. Legutolsó nagy alakítását pedig A Wall Street farkasában láthattuk, ami sokaknál „kiverte a biztosítékot”. Oscar-díjra is jelölték bróker szerepéért, de sajnos lecsúszott a díjról.

Leonardo DiCaprio

Jennifer Lopez, becenevén J.Lo rengeteg titulus tulajdonosa: énekesnő, színésznő, táncos, divattervező, producer. Az amerikai híresség 19 évesen iratkozott be egy New York-i tánciskolába, de az áttörést Janet Jackson egyik videoklipje hozta meg számára.

Több filmben is láthattuk alakítását, de karrierje során bukásokkal is számolnia kellett. A Gengszterrománc után az Apja lánya című filmben sem nyerte el a nézők és a kritikusok tetszését. Abban viszont mindenki egyetért, hogy a világsztár az évek múlásával egyre csinosabb lett, ezzel megcáfolva azt a közhiedelmet, miszerint csak a férfiaknak áll jól az “öregedés”.

Jennifer Lopez

De ne csak külföldi sztárokat említsünk, hiszen a hazai celebvilágban is történtek átalakulások az évek alatt.

Biztosan sokan emlékeznek Liptai Claudiára a Szomszédok című magyar sorozatból, ahol 20 évesen kezdte el színészi pályafutását. Hat éven keresztül dolgozott a stábbal, de mellette más műsorokban is feltűnt a tévés személyiség. Mára már az egyik legnépszerűbb hazai műsorvezetőnek számít, ugyanis a TV2 csatornáján minden nagyobb műsornak ő a női házigazdája.

Liptai Claudia

kép forrása: Femina, Liptai Claudia facebook oldala

A Való Világból megismert Majka sem így nézett ki még a kezdetek kezdetén. Az ózdi Majoros Péter valóságshow hősként kezdte, később pedig rapperként és dalszövegíróként is híressé vált a hazai celebvilágban. Azóta pedig már több csatornán is megmutatta műsorvezetői tehetségét is.

Majka

a kép forrása: Majka facebook oldala, Femina, Index

Tóth Vera, az ország első “megasztárja” 2003-ban tűnt fel a tévé képernyőjén. A tehetségkutató csak az első lépcsőfok volt pályafutásában, ugyanis a gyönyörű énekesnő azóta is nagyon sikeres a hazai zeneiparban, karrierje folyamatosan felfelé ível.

Tóth Vera

kép forrása: erdely.ma, Tóth Vera facebook oldala

Hozzászólások