A sztárok Facebook oldalai veszélyt rejthetnek

Kőkemény üzlet rejlik a sztárok oldalán megjelenő 'ártatlan élősködők'mögött

2014/10/27
A sztárok Facebook oldalai veszélyt rejthetnek

Mindannyian rendszeresen látogatjuk kedvenc sztárjaink oldalát a Facebookon. Ezek az oldalak rendkívül látogatottak, Eminem, Vin Diesel, Rihanna posztjait például rendszeresen 80 sőt 90 millióan látogatják és osztják meg. Christiano Ronaldo és Shakira oldalát mintegy százmillió rajongó követi.

Vannak olyan bejegyzések, amelyeket akár százezren is lájkolnak – ez kiváló terep a reklámok terjesztőinek illetve a férgeket elhelyezőknek arra, hogy itt folytassák “áldásos” tevékenységüket.

 470157073

 

A kéretlen reklámok és kártevők terjesztőinek kiválóak ezek a felületek és mennyiségük miatt nagyon nehezen moderálható hozzászólási felületek is arra, hogy megtévesztve a rajongókat a saját oldalaikra irányítsák őket. Ha jól megnézzük, például Tetris játékot népszerűsít valaki Shakira oldalán, Ronaldoén pedig remek helyet kaptak a Facebook vírusok. Eminem nagyon örülhet annak, hogy oldalán randevú oldalak élik boldog életüket és használják fel az ő népszerűségét és hatalmas látogatottságát a sajátjukként.

Nehogy azt hidd, hogy ez csak ártalmatlan csínytevés – nagyon komoly üzletről van szó. Vannak olyan kommentek – például a több, mint hatmilliós Dan Bilzerian oldalán – amelyek agresszív és kifejezetten androidos alkalmazásokra mutatnak, vagy nekik szánt vírusokat tartalmaznak. Ezt a G Data vírusirtó szakemberei fedezték fel.

A módszer nem bonyolult: könnyen tudható, hogy Dan Bilzerian követői milyen tartalmú anyagokra vevők. A beígért pornográf tartalom helyett viszont egy klassz kis fenyegetést kapnak, amelyben közlik velük, hogy mobil telefonjuk veszélyben van és kizárólag a felajánlott alkalmazás telepítésével kerülhetik el a fertőzést …  (forrás: ma.hu)

Hozzászólások