Sztársportoló teljesítheti a terrortámadás áldozatának utolsó kívánságát

Megható levelet kapott a teniszező

2015/11/17

A világranglistát vezető játékoshoz egyik rajongója küldött üzenetet, amelyben arra kéri, küldjön neki egy dedikált emléket, hogy a francia terrortámadás során elhunyt barátját azzal együtt helyezhessék végső nyugalomra.

Megható üzenet látott napvilágot a közösségi oldalon. Novak Djokovic oldalán látható az üzenet, amiben egy férfi barátja utolsó kívánságát szeretné teljesíteni. Nehéz szavakba önteni egy ilyen kérést, hiszen az eredendően nem a merénylet során elhunyt férfitől származik, hanem legközelebbi társa szeretné meglepni egy dedikált ereklyével, hogy ezzel inthessen neki végső búcsút, amikor utolsó útjára kíséri.

terror

A levélben Florent Paty arra kéri a világ legjobb játékosaként számon tartott szerb teniszezőt, hogy küldjön számára egy apró ereklyét, dedikált pólót, teniszlabdát, vagy bármit, amiről úgy gondolja, hogy szívesen eljuttatni a brutális támadásban meggyilkolt férfinak. Barátja leírja, hogy az áldozat mekkora rajongója volt Djokovic-nak, és bár amatőr teniszező volt, mindig is rajongott a sportért. Szavai így szólnak a levélben:

“Egyszerűen rosszkor volt rossz helyen. Egy átlagos péntek este elment egy koncertre a barátaival, hogy jól érezze magát és élvezze a zenét, amikor három terrorista hidegvérrel véget vetett az életének és 88 másik emberének. Mindössze 29 éves volt. A neve Francois Xavier Prévost. Hátrahagyott egy családot, szülőket, szeretett testvérét, menyasszonyát és több száz barátot, akik szerették. Bárki elmondhatja: a világ legjobb embere volt. Mindenki szerette. Akik ismerik, tudják, hogy bár amatőr játékos volt, szeretett teniszezni, és az egyik legnagyobb rajongód volt. Bízom benne, hogy a segítségeddel teljesíthetem az egyik álmát. Arra kérnélek, hogy küldj számára egy aláírt pólót, teniszlabdát, vagy bármilyen eredeti apróságot, amivel meglephetem.”

Novak Djokovicnak címezték a levelet. A sportoló most egy tragikus körülmények között elhunyt fiatalember kívánságát teljesítheti. Órási ajándék lenne ez számára, még ha már csak az égből nézheti is végig, ahogy szeretett játékosának ereklyéje mellette fekszik. A sorok meghatóak, mint ahogy megható minden egyes megemlékezés, amelyet az áldozatok hozzátartozó tesznek. Ártatlan emberekről, akik egy ugyanolyan pénteken, mint a többi, szórakozni mentek többed magukkal, és a vesztüket lelték azon az estén. Velük együtt szóljon a tisztelet minden egyes áldozatnak, akik olyan támadásban veszítették életüket, amely mozgatórugója egy eszme, ami nem ismer határokat, nem kímél senkit és semmit, nem tisztel embert, kultúrát, anyákat, gyermekeket, férfiakat és családokat. Csak pusztít és rombol. Nyugodjanak békében.

A levél eredeti nyelven teljes egészében itt látható:

 

Novak Djokovic Dear Novak, please help us to realize the dream of a friend who died during the Paris Attacks We miss you FX

Szerző: Florent Paty2015. november 16.

 

Hozzászólások