Szuper ajándék! Kézzel dekorált bögre, könnyedén!

Egyszerű, de személyre szóló darab

2014/12/19

Bár már csak néhány nap van hátra karácsonyig, de bárkivel – így veled is előfordulhat – és lehet előfordult is, hogy még nem szerezted be az ajándékokat. Íme egy szuper ötlet, amit ráadásul könnyen elkészíthetsz.

Karácsony közeledtével az egyik legnagyobb probléma szinte mindig az, hogy mit adjunk szeretteinknek. Vásároljunk, vagy csináljunk meglepetést? Milyen összegben? Nem egyszerű kérdések, de a válasz még sem olyan bonyolult. Szinte mindenki szeret kávézni vagy teázni, netán forralt borozni, így egy személyre szabott bögrével biztos, hogy nagy örömet szerezhetünk.

Önmagában egy bögre talán kicsit unalmas ajándék is lenne, ha nem dekorálnánk olyanra, aminek szerettünk biztos, hogy örülni fog.

Mi kell hozzá?

– bögre
– porcelánra vagy kerámiára használható filctoll

bogre0
E
lőbb készítsünk vázlatot egy lapra, hogy pontosan milyen szöveget, rajzot is szeretnénk viszontlátni a bögrén, mert ha már a bögrére írunk, azt nem lehet többé kijavítani.

Majd csak ezután kezdjük el élesben a munkát.
Miután szépen lassan kidekoráltuk a poharunkat, jöhet a következő rész, a tinta rögzítése. Ha mikróban sütjük ki, akkor érdemes 30 percre beállítani, ha sütőben, akkor 20 perc 180 fokon.

Miután elkészült, várjunk, hogy kihűljön, majd kész is az ajándék. Nincs más hátra, mint becsomagolni.

bogre1

Hozzászólások