Szuper cuki frizurák – a házi kedvencednek

Fond, csavard, tűzd, göndörítsd!

2015/06/05

Az elvetemült kutyagazdik sok olyan dolgot megtesznek házi kedvenceikkel, ami egy olyan valakinek, akinek nincs kutyája, egyenesen döbbenetet okoz. Divatos szettek, drága ékszerek, kozmetikus, és persze egy cuki séró. Ha nincs időd egy szőrnyírásra, akkor megmutatjuk, mi a trend a kutyafrizurák körében!

Sokan igazi törődő gazdik, kozmetikushoz, fodrászhoz viszik az ebeket, odafigyelnek a táplálkozásukra, sőt, mindig nagyon trendi cuccokba öltöztetik őket, hogy a cuki házi kedvenc nehogy utolsó legyen a stílussorban. Ez valakinek fanatizmus, másoknak csak megrökönyödést okoz, de azoknak, akik imádott kutyusuk boldogságán dolgoznak, ez a világ legtermészetesebb dolga.

Ha egy pillanatra belegondolunk, azért az igaz, hogy sokkal szívesebben dögönyözünk meg egy olyan kis cuki földi cirkálót, aki ápoltan és illatosan jön oda a lábunkhoz a téren, mint egy csapzott, csomós szőrű, torzonborz kutyát. Akkor tehát kinek is van igaza?

Az viszont elképzelhető, hogy sokaknak nincs megfelelő anyagi helyzetük ahhoz, hogy rendszeresen kutyakozmetikushoz vigyék az ebet. Nekik szeretnénk ötletet adni néhány kedves kis ötlettel, hogyan érdemes a nyári melegben, vagy a lucskos őszi időszakokban trendi frizurát készíteni a kedvencüknek.

Ha otthon készíted el a tökéletes szettet aznapra, azért mindenképpen tartsd szem előtt a fontossági sorrendet: a füleket, ha azon a szőr védelmi funkciót lát el, akkor célszerűen ne tűzd el, vagy vágd le. Ha kicsit hosszabb a bundája, nyugodtan fond be, de akár még be is göndörítheted, csak vigyázz, hiszen a kutyusnak fogalma sem lesz róla, hogy mi történik körülötte. Óvatosan bánj a csavarókkal és hajszárítóval. Sőt, van akinél a tupír az egyik legjobban bevált módszer, hogy egy kicsit elfésülje a szőrt a kutya szeméből. Ezen kívül játszik még a cuki copf, a parkettafonás, és a vagány beszárítás is.

Az egyik tipikus frizura divat ez a képen látható fejtetőre kötött copf. Ez nyáron nagyon jó ötlet, ha hosszú a frufru, akkor nem lóg a kutyus szemében, nem utolsó sorban pedig végtelenül zabálnivaló lesz tőle az eb!

kutyafrizu2

Ha összefognád a kutyád szőrét, akkor annak típustól és hossztól függő változatai is vannak. Mit szólsz például egy ilyen kislányos megoldáshoz?

kutyafrizu6

Esetleg egy bájos fonat?

kutyafrizu4

A retró a kutyáknál is hódít, ezt még Tina Turner is megirigyelhetné! Egy kis tupír, egy kis göndör fürttel kombinálva, és máris kész a frizuránk!

 kutyafrizu5

Kicsit nagyobb kézügyességet igényel a fonatnak ezen formája, de nem lehetetlen. Ha valamivel teremtesz a kutya számára egy olyan motivációs helyzetet, hogy türelemmel végig ülje, akkor meglesz a siker.

kutyafrizu8

Ha van időd és egy pár befőttes gumid, akkor nyugodtan kreatívkodj a kutyád bundájával. Persze kérdés, hogy ebben az esetben ki veszíti el előbb a türelmét, de egy próbát mindenképpen megér.

kutyafrizu3

És a végére hagytunk egy már némiképp számunkra is elborultnak tűnő ötletet, de a vidám eb boldog pofiját látva tulajdonképpen nem akadékoskodunk: íme egy igazi földre szállt angyal! Hát nem cuki?!

kutyafrizu7

Hozzászólások