Díszítési ötletek – mert az utolsó pillanatban sem késő!

Dekoratív díszek házilag, könnyedén!

2014/12/24

Ahogy a karácsonyi bevásárlás, úgy a díszítési ötletek is elcsúszhatnak – de sosem késő egy stílusos és klassz fát összeállítani. Ehhez adunk néhány tippet!

Mindenki életében elképzelhető, hogy utolsó pillanatra marad minden: bevásárlás, takarítás, ajándékok csomagolása vagy éppen a karácsonyi díszek beszerzése. Nincs is ezzel semmi gond, nem lehet mindennek egyszerre megfelelni, hiszen manapság valóban sok időnk megy el mindenre – akár a munkára, akár a családra vagy egy vigasztalásra váró barátnőre – így lehet, pont a díszítésre nem marad már idő.

Ennek ellenére mégiscsak kell valami megoldás, hiszen a fenyőfa nem állhat dísz nélkül.

DIY-Christmas-Decorations-7Mit tegyünk, ha elfelejtettünk díszeket vásárolni?

– sos megoldásként készíthetsz például papírból: szív alakú formákat könnyen kivághatsz,ha félbe hajtod a papírt és csupán az egyik felét rajzolod meg és úgy vágod ki. Erre elég egy szalag vagy cérna és mehet is a fára. Vagy épp vékony csíkokat vágsz ki és gömbbé formálod őket.

construction-paper-wreath-paper-decoration

Galambot vagy angyalkát is készíthetsz könnyen, ha a galamb vagy az angyal testét kivágod és leporellóra hajtogatott papírból szárnyakat készítesz neki.

diy-christmas-ornament-bird
– készíthetsz narancsból vagy grapefruitból készült díszeket is, így: vágd karikákra, hagyd megszáradni – a radiátor is nagy segítség lehet – majd akassz rá szalagot és mehet a fára.

DSC04577

– a karácsonyi fényekben igazán hangulatos, csillogó és fényjátékos lehet a cd-lemezből készített karácsonyfadísz. Vágd össze cikkelyekben és a kis mozaikokat ragaszd rá a gömbre!

creative_ideas_for_great_homemade_christmas_decorations_640_06

Hozzászólások