Szuper program a bor szerelmeseinek

VinCE Budapest 2016. Közép-Európa legrangosabb boreseménye

2016/02/29

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a város szívében egy gyönyörű öt csillagos szállodában a Wine Show.

Bor fanatikusok, trendkövetők, minőség fetisiszták és több száz nemzetközi szakértő újra együtt a tavasz első hétvégéjén! Március 3-5-ig 160 kiállító több, mint 1000 borát kóstolhatod meg egyetlen napijeggyel, a VinCE Magazin tesztjein már bizonyított hazai pincészetek és a meghívott külföldi kiállítók borait.

A csütörtöki szakmai nap egyik leghasznosabb workshopján Nick Adams MW (Master of Wine) és Adam Pawlowski MS (Master Sommelier) ahhoz adnak útmutatót, hogy miként kell összeállítani a tökéletes borlapot. A nagyközönségnek pénteken Anne Mc Hale MW Franciaország egyik legizgalmasabb borvidékét, a Rhône-völgyet mutatja be – természetesen borain keresztül.

vince

Szombaton a számos pezsgős és boros kurzuson kívül egy párlatos kóstolón is részt vehetsz, ugyanis maga Guillaume Drouin párlatmester mutatja be calvadosait Normandiából. Champagne mesterkurzusra pénteken és szombaton is lesz lehetőségünk: szombaton a Forma-1 hivatalos pezsgőjét adó Mumm pezsgőház mutatja be különleges tételeit Thomas Lignier, a pincemester vezetésével.
 A borok mellett a pálinkák is jelentős szerepet kapnak, a legjobb pálinkafőzdék termékeivel is megismerkedhetnek a látogatók. Egyéb gourmet-termékek – sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok és sok más – ugyancsak helyet kapnak a rendezvényen.

Borimádók, borászok, sommelierek a Corithia Grand Hotelben a helyetek!

Hozzászólások