Szuper! Új magyar siker a brit tehetségkutatón

A zsűri állva tapsolt a három fiúnak

2015/05/11

Újabb magyar elismerés, újabb tehetséges csapat, akik nem csupán itthon, hanem az egyik legismertebb angol tehetségkutató zsűrije előtt is bebizonyították: a tudást nem lehet és nem is szabad határok közé zárni.

Britain’s Got Talent tehetségkutató versenyen a három fiúból álló Fricska nevű tánccsapat ismét bebizonyította, hogy igenis helye van a magyar tehetségnek külföldön is, akár egy megaversenyen. A három, mosolygós táncoslábú fiatalból álló Fricska négy igennel jutott tovább az angol tehetségkutatóban. Természetesen nincs miért megdöbbenünk, hiszen a Moussa Ahmedből, Papp Gergely Bálintból és Papp Máté Bencéből álló csapat szuper produkciót adott elő, amellyel egyöntetően elvarázsolta Simon Cowelléket.

A népzenei motívumokra épülő táncelőadás közben a fiú kitettek magukért, amit a produkció végén még a zsűri is álló ovációval tapsolta meg.

Nagyon fontosnak tartottuk, hogy valami meghökkentő dolgot csináljunk. Szerintem az tetszett nekik, hogy ennek a produkciónak, annak, amit mi képviselünk, azaz a néptánc, van gyökere. Ezért is jelentkeztünk, hogy ezeket az értékeket minél szélesebb körnek közvetíteni tudjuk. A cél szentesíti az eszközt, ami jelenleg ez a szuperprodukció” – nyilatkozta a Blikknek a siker után Moussa Ahmed.

A Fricska három tagja két perc alatt összesen 3937 leütést, illetve csapást ért el, a táncosok 6 másodpercenként váltották egymást. A legmagasabb számot, a másodpercenkénti 41 érvényes leütést-csapást Moussa Ahmed érte el.

Bár a brit sajtó még nem kapta fel a Fricskát annyira, mint korábban az első magyar sikert elért Attraciont, a reakciókból azt lehet leszűrni, hogy az angolok ismét ámulatba estek egy magyar csapattól.

A Szűcs Zoltán által megálmodott Attracion két évvel ezelőtt hatalmas sikert aratott, és megnyerte a Britain’s Got Talentet, ami azonnal világhírűvé tette őket. Azóta bejárták már szinte az egész bolygót.

Hozzászólások