Szupersztár a Margitszigeten

A musicalirodalom legismertebbjét játsszák

2015/07/13

A világ egyik legsikeresebb rockoperája, a Jézus Krisztus Szupersztár idén a Margitszigeti  Szabadtéri Színpadon elevenedik meg július 17-én és 19-én.

A történelem legismertebb története, Jézus Krisztus élete, elárulása és kereszthalála az egyik legtöbbet feldolgozott téma, ami számos formában került már a nagyközönség elé. Mégis Andrew Lloyd Webber rockoperája talán az egyik legtöbbször bemutatott színdarab, amely az egész világot meghódította.

JezusKrisztus-szupersztar_fotoOroszSandor5

Bármilyen hihetetlen, Andrew Lloyd Webber még csak huszonkét éves volt, amikor 1970-ben a Palace Theatre bemutatta második rockoperáját, amelyet a nála négy évvel idősebb, és valamivel komolyabb szakmai múlttal rendelkező Tim Rice-szal közösen írt. A Jézus Krisztus szupersztár azonnal hatalmas sikert aratott, és a londoni premiert követően a világ szinte valamennyi országában színpadra került. Amikor az alkotókat a musical témaválasztásáról kérdezték, ők rendkívül egyszerű magyarázattal szolgáltak. Ahogy fogalmaztak, szerintük „nagyszerű” sztori a bibliai történet. Ami a zene mellett a mű jellegzetessége: a világ legismertebb történetét nem a megszokott módon, hanem Júdás szemszögéből ábrázolja.

JezusKrisztus-szupersztar_fotoOroszSandor2

A Jézus Krisztus Szupersztár margitszigeti előadásain a két főszereplő Szomor György és Sándor Péter lesz, előbbi Jézust, utóbbi pedig Júdást játssza majd. 

Hozzászólások