Szürettel nyitjuk az őszt!

Borongós idő ellen finom borok

2015/09/11

Borongós idővel érkezett meg az ősz, de a szerencse az, hogy nem csak esőt, de szuper szőlőtermést is hozott magával. Így aztán nincs más dolgunk, mint válogatni a szüreti mulatságok és a borkóstolók választékából.

Szüreti Napok
Tihany – 2015. szeptember 10-13.
Hatalmas érdeklődés kíséri a szeptemberben megrendezésre kerülő tihanyi szüreti rendezvényt. A huszárokkal ékesített csikósokkal tarkított menet végigvonul Tihany utcáin, kíséri őket a tihanyi asszonykórus rezesbandával kiegészülve.

Szüreti Szőlőkapkodó
Zalakaros – 2015. szeptember 12.
A szüretet hagyományosan, minden évben szeptember közepén rendezik meg. A rendezvény hagyományos szüreti felvonulással kezdődik, ahol a különböző zalakarosi szervezetek vonulnak fel Zalakaros utcáin, illetve a Karos táncegyüttes szórakoztatja a közönséget. Minden évben a legfinomabb zalakarosi szőlőkből lehet kóstolni. A rendezvény téren végül hagyományos szüreti bál veszi kezdetét egészen éjfélig.

zalakaros

XVII. Noszvaji Pincenapok és kemencében készített ételek napja
Noszvaj – 2015. szeptember 11-12.
Az ország egyik legrégebbi gasztro rendezvénye.Kemencében készített ételek kóstolója, mustkóstoló, kézműves és kirakodóvásár, játszóház, szórakoztató műsorok egész nap.

Kóstolja meg…!
Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói Múzeumfalu – szeptember 13.
A nagysikerű rendezvényen a különféle tájakról származó népi ételek mellett helyet kapnak az agráripari termékek is. A rendezvény a népi ételek, agráripari termékek nemzetközi seregszemléje. Az egynapos gasztronómiai program kereken 10. alkalommal várja a különleges fogások kedvelőit.

nyiregyhaza

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál
Miskolc, Művészetek Háza és belváros -2015. Szeptember 11-20. 12.
Az év legjobb filmjeivel, filmtörténeti programokkal, koncertekkel, bulikkal vár Magyarország vezető nemzetközi filmfesztiválja. A Jameson CineFest, Magyarország első számú filmes rendezvénye nem csak a legjobb, hanem a legnagyobb és leghosszabb hazai filmfesztivál is: 10 napon keresztül mintegy 100 film, számos kísérőprogram, filmtörténeti blokk látogatható a Művészetek Házában. Esténként koncertek, ahol a legjobb magyar bandák lépnek fel – hiszen a CineFest nemcsak filmfesztivál, hanem Magyarország legnagyobb ingyenes zenei fesztiválja is. Ha whiskyzni akarsz egy világsztárral, látni akarod a legújabb amerikai és európai sikerfilmeket, lazulnál egy koncerten, aztán buliznál- és mindezt ingyen-, akkor szeptember közepén Miskolcon a helyed.

A Hortobágyi Vadaspark Napja
Hortobágy – szeptember 12.
Hazánk első őshonos vadállatokat bemutató szafari parkja 2011-ben megkapta a hivatalos állatkerti minősítést. Ezt az eseményt ünnepeljük meg a vadaspark napján színes családi programokkal.

36. Halasi Szüreti Napok
Kiskunhalas – 2015. szeptember 11 – 13.
A Halasi Szüreti Napok Kiskunhalas város legnagyobb rendezvénye. 3 napon át várja a látogatókat a Borudvar finom borokkal, a kis színpad koncertekkel, valamint a szüreti nagyszínpad egész napos látványos programokkal. 13 órakor indul a város legnagyobb tömegeit megmozgató szüreti felvonulása, a városon keresztül. Néptáncos csoportokkal, lovasokkal, hagyományápoló együttesekkel népszerűsíti a 36. Halasi Szüreti Napokat. Péntek-szombat-vasárnap amikor az egész város itt mulat.

3044-halasi-szureti-fesztival

XI. Fehérvári Lecsófőző Vigasság
Székesfehérvár – szeptember 12-13
Több száz bográcsban készülő lecsó, ínycsiklandozó illatok, mely meg is kóstolható: munkahelyi és baráti közösségek, családok, határon túli vendégek főzik a hagyományos ételt Székesfehérvár egyik legnépszerűbb rendezvényén. A fesztivál vendégei a Lecsóutcán kívül is bőven találnak majd szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket.

Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál
Mosonmagyaróvár – 2015. szeptember 11-13.
A rendezvény célja, megszólítani a hazai és határokon túlról érkező, borokat kedvelő, a gasztronómia iránt érdeklődő és szórakozni vágyó közönséget. A program része: magyar hagyományos portékák árusítása, hagyományőrző játékok, magyar vásári gasztronómia bemutatása, magyar borok és pálinkák, magyar fellépők.

SONY DSC

Hozzászólások