Taekwon-do világkupa Budapesten!

Világszínvonalú harcművész-esemény Magyarországon!

2016/10/10

A harcművész világ tekintete október közepén Budapest felé fordul, ahol több, mint 1800 taekwon-dos, köztük a sportág legnevesebb képviselői mérik össze tudásukat öt napon keresztül, 12 páston!

A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség először 1988-ban szervezett világbajnokságot. Az egykori Budapest Sportcsarnokban megrendezett nagy sikerű VB-ről azóta is számos külföldi “régi motoros” résztvevő örömmel nosztalgiázik. 3 évvel ezelőtt az ITF (International Taekwon-do Federation) világkongresszusán tartott pályázati bemutató után (melyen a magyarok mellett Lengyelország és Paraguay is jelentkezett a 2016. évi Világkupa megrendezésére) a résztvevő tisztségviselők a magyarországi rendezésnek szavaztak bizalmat, így 28 év után ismét hazánk biztosíthat helyszínt e rangos világeseménynek. 

Budapest remek fekvése miatt a világ legtöbb pontjáról könnyen elérhető, s kedvelt turistacélpont lévén, valamint kedvező árai miatt az ITF vezetői úgy vélték, hogy hazánk a 2012-es brightoni Világkupa 1557 fős versenyzői létszámát is túl tudja szárnyalni. A rekord valóban megdőlt: összesen 56 ország 1846 versenyzője adta le nevezését az október 12. és 16. között megrendezésre kerülő versenyre.

img_2836_kuzdelem2

A Világkupa jellegét tekintve klubverseny – a Világbajnoksággal ellentétben, ahol az országok válogatottjai mérik össze tudásukat. A 240 nevezett klub között mintegy 15 magyar csapat szerepel, akik hazánkból összesen 111 versenyzőt indítanak. A magyar Taekwon-do az utóbbi években egyre jelentősebb nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet, így a hatalmas mezőnyben is jó esélyeink vannak dobogós helyezések elérésére. A versenyen érdemes lesz figyelni Szalay Gáborra a felnőtt férfi 36-45 év IV-VI. dan formagyakorlat kategóriában (VI. dan, többszörös EB és EK dobogós), a Nagy Adrián – Csorba Ádám párosra felnőtt férfi tradicionális küzdelemben (II. dan, ifjúsági EB, EK győztes, felnőtt EK győztesek) és Rizmayer Norbertre felnőtt férfi -57kg szabad küzdelemben (II. dan, többszörös EB, EK érmes, 2015-ben pedig a sportág történetében elsőként felnőtt férfi küzdelemben világbajnok). A fent említett nevek mellett számos, világszinten jegyzett versenyzőnk pástra lép, s lesznek olyanok is, akiknek ez a Világkupa lesz az első igazán komoly nemzetközi versenye.

img_0080_szalay_forma

Az ITF Taekwon-do rendkívül sokoldalú harcművészet, a Világkupa a sportág versenyszámainak teljes palettáját felvonultatja: lesznek szabad küzdelmek, formagyakorlatok és ezen megmérettetések csapatszámai. Mindemellett a résztvevők erőtörésben, speciál technikai törésben, illetve tradicionális küzdelemben is megmutatják tudásuk legjavát. A versenyszámokat ezúttal különbontva rendezik a színes- és a fekete övesek részére, mindezt öt különböző korosztályban.

Verseny információ

Helyszín: SYMA csarnok, Budapest, Dózsa György út 1., 1146

Időpont: 2016. október 12-16.
Jegyek a helyszínen kaphatók. 
Napijegy: 3000Ft 
5 napos jegy: 12000Ft

img_5600_lanyokadobogon

A verseny részletes napirendje az esemény hivatalos honlapján elérhető. A program minden nap 9 órakor kezdődik és várhatóan egészen este 19 óráig tart, vasárnap (16-án) pedig előreláthatóan 12 óráig. A Gálaműsor szombaton (15-én) este 18 órakor kerül megrendezésre, a szervezők az adott nap legérdekesebbnek ígérkező döntőivel várják a nagyérdeműt, melyre a szombati napijegyek és a hetijegyek egyaránt érvényesek.

A Világkupa Facebook oldala (angol): https://www.facebook.com/6thitfworldcup2016/ 
Az esemény Facebook eseménye (angol): https://www.facebook.com/events/971693782853711/ 
A verseny hivatalos oldala: http://itfworldcup2016.com
A szövetség honlapja: http://taekwon-do.hu 
Taekwon-dos hírek: http://tkdinfo.hu 

Hozzászólások