Tantra minden helyzetben

Három tantrikus gyakorlat kezdőknek

2014/07/14

A tantrát mindenki gyakorolhatja, szinte minden élethelyzetben. Kezdetként az alábbi három gyakorlat ajánlható.

Szerelmes levél 

Gondolja egyszer csöndben végig, milyen szeretetre méltó, különleges és figyelemre méltó tulajdonságai vannak! Vegyen elő papírt, és ezeket a “felfedezések“-et a szerelmes levél formai és tartalmi követelményeinek megfelelően jegyezze le! Magyarul: írjon szerelmes levelet önmagának! Próbálja meg tudatosan átérezni, hogy milyen, ha Önt szeretik! 

Az önszeretet rítusa 

Este vagy a hétvégén szánjon időt arra, hogy önszerető rítust fog végezni! Vegyen kellemes, illóolajos fürdőt, kenje be bőrét finom krémmel, szépítkezzen, öltsön különleges holmit! Az atmoszféra is fontos! Gyújtson gyertyát vagy aromalámpát, díszítse fel azt a helyiséget, ahol a rítus zajlani fog! FONTOS! Az előkészületeket kizárólag, teljesen tudatosan önmaga számára végezze! Hallgasson hangulatos zenét! Táncoljon! A továbbiakat a fantáziájára bízzuk… Talán ennél a pontnál bevonhatja partnerét is, de egyedül is maradhat. A legfontosabb, hogy mindvégig a saját igényeit tartsa szem előtt! 

tantriclove
A jin-jang játék 

A jin-jang játék páros gyakorlat, egyszerű játékszabályok szerint. Tűzzön ki ismét egy időpontot azért, hogy elegendő ideje és megfelelő nyugalma legyen ahhoz, hogy felkészülhessen a játékra, aminek az a lényege, hogy legalább három órán keresztül partnere összes kívánságát teljesíti! Ezután cserélnek, most Ön kívánhat. A jin-jang játék másik neve “király és királyné“, és semmiképpen sem fajulhat “úrnő és rabszolga-” vagy “úr és rabszolganő-” játékká! Amennyiben partnere olyat kíván, ami az Ön számára teljesíthetetlennek tűnik, kérje meg őt, hogy változtasson elképzelésén oly mértékben, hogy Ön is jól érezhesse magát. Fontos, hogy a fázisok legalább három-három órán keresztül tartsanak! 

A tapasztalat azt mutatja, hogy kezdetben a kívánságok még szerények, felületesek. Csak az idő múlásával kerülnek olyan dolgok felszínre, melyeket a felek a hétköznapokban elnyomtak magukban, vagy csak teljesen ösztönösen tettek. Ajánlott, hogy ezt a játékot mindenki legalább évente kétszer játssza végig partnerével együtt.

Hozzászólások