Tavaszi hajhullás? Vess neki véget természetesen!

Sosem találnád ki, mi segíthet rajtad!

2016/03/09

A hajhullás sokszor megállíthatatlannak érződik, ám létezik egy olyan természetes módszer, amely felölti vitaminokkal a hajhagymákat, megállítja a hajhullást és serkenti a hajnövekedést.

hajhullas2

Bár sokszor olvastál már róla, hogy az évszakváltás idején fellépő hajhullás természetes dolog, valószínűleg téged is bosszantanak a fésűben maradó hajszálak reggelente, igaz?

Nem kell beletörődni ebbe a folyamatba, könnyen megállíthatod a jelenséget. Ha szeretnél búcsút mondani a hajhullásnak vagy gyorsítanád a divatos frizurák dühítő, se hosszú-se rövid időszakát, megmutatjuk a megoldást! Elég elsétálnod a legközelebbi patikába és kérned egy üveg ricinusolajat!

Most valószínűleg elcsodálkozol, hiszen ricinusról leggyakrabban hashajtási célzattal hallunk, ám nem ez az egyetlen terület, ahol hasznát veheted. A ricinus növényből sajtolt olaj tápanyagokban gazdag és rendkívüli módon hatékony hajhullás esetén: elég néhány hét hozzá és máris babahajak tömkelegét köszöntheted a felhasználás helyén.

ricinusolaj

Hogyan készíts ápoló pakolást ricinusolajból? Nincs más teendőd, mint akár az ujjaid, akár egy hajfestő ecset segítségével felvinni az olajat a hajtövekre és legalább félórán át hatni hagyni. Ha letelt az idő, jöhet egy jó alapos hajmosás és készen is vagy! A pakolás erejét fokozhatod még egy tojássárgájával vagy akár keverheted kókuszolajjal is. Ha heti kétszer veszed a fáradtságot és elvégzed ezt a kis „rituálét”, a hajad mennyisége jelentősen megnőhet. Amennyiben a kezed használod a felvitelre és nem valamilyen segédeszközt, a körmeiden is változást fogsz tapasztalni: erősebbek, fényesebbek, egészségesebbek lesznek, csupán azáltal, hogy egy keveset beszívnak az olajból.

Ha azt hiszed, ezzel le is zárult a ricinus előnyeinek sora, tévedsz! Segíthet a szempillák és a szemöldök állapotán is. A szem környéki felvétel fokozott óvatosságot igényel, de egy szempillaspirál kimosott fejével a sminkelők számára ez nem okoz gondot.

Amennyiben óvakodsz a kemikáliáktól, vagy csalódtál már hajszeszben, megéri kipróbálnod a ricinusolaj hatásait!

suzn Suz’n, az RC News életmód tanácsadója és konyhatündére

Hozzászólások