Tavaszi nagytakarítás a gardróbodban!

Menjen, aminek mennie kell!

2016/04/06

Tombol a tavasz, a jó idővel együtt pedig óhatatlanul is megjön a kötelező tavaszi nagytakarítás – azonban nem csak a lakást árt ilyenkor rendbe tenni, hanem érdemes egy kicsit szortírozni is a dolgaid között.

Nincs egy göncöm sem szindróma

Fogd meg a gardróbodban levő összes ruhát (felsőt, nadrágot és egyberuhát egyaránt) és rakd őket egy oszlopba, hogy átválogathasd . Biztos vagyok benne, hogy fogsz olyat találni közte amit vagy
a, sosem hordtál
b, több éves de sajnáltad kidobni
c, kihíztál / kifogytál
d, egyszerűen csak nincs már rá szükséged / nem szereted.

Ha sikerült átrágnod magad a kupacon, sokkal rendezettebb lesz az összkép a szekrényedben, és talán olyan darabok is a szemed elé fognak kerülni, amiket eddig hanyagoltál. A jobb állapotban levő darabokat ajándékozd el a barátnőidnek, add el, vagy csak egyszerűen adományozd oda a rászorulóknak – így egyszerre teszel jót magaddal és másokkal is.

Bizsu, bizsu mindenütt

bijou

Érdemes a ruháidon kívül az ékszereidet is alapos átválogatásnak alávetni: mi az amit hordasz, mi az amit már nem, vagy esetleg nem szereted?

Ne kíméld a sminkjeidet sem

Ha megszállottan szereted a sminktermékeket és a sminkelést, érdemes kiborítani az összes holmidat és egyenként átválogatni, mi az, amire már nincs szükséged – különösen figyelj a lejárt szavatosságú sminktermékekre! Ha valaminek megváltozott a színe, állaga vagy az illata, az azt jelenti, hogy annak a darabnak vége, és automatikusan landoljon a kukában. Kapd elő és állítsd szem elé a színesebb rúzsaidat, szemhéjpúdereidet és egyéb termékeket, hiszen most van itt igazán az élénk színek ideje! Ha a környezetedben van sminkbolond barátnőd, vedd rá őt is hogy tegye ugyanezt, aztán csereberéljetek egyet, szuper darabokra fogtok lelni egymás készletéből, azt garantálom. 

Mea Mea, az RC News divatszakértője

Hozzászólások