Távozással fenyegetőzik a Ferrari

Lelépnek, ha bevezetik az új Forma 1 motorokat

2015/12/16

Kiszáll a Forma 1-ből a Ferrari, hogyha továbbra is kitartanak az alternatív technológiájú motorok bevezetése mellett. A tervet a száguldó cirkusz atyja, Bernie Ecclestone és az FIA elnöke, Jean Toadt szeretné mindenképpen megvalósítani.

Sergio Marchionne nem repdesett az örömtől, mikor a műszakilag egyszerűbb erőforrás alkalmazása szóba került. “Ha a Forma-1 olyanná válik, mint a NASCAR, akkor tapasztalatainkat nem tudnánk hasznosítani, és ez hatással lehetne a gazdasági helyzetünkre“, jelentette ki a motorsport.com-nak. A szakember megérti, hogy a kisebb csapatoknak nehézségei vannak, de ezt a problémát szerinte nem a Ferrarinak kell megoldania. Egyébként a Ferrari elnöke azt is elárulta, hogy a tervezettel a Mercedes és a Renault sem ért egyet.

 Sergio Marchionne

Nyilvánvaló, hogy nem támogatjuk az elképzelést, mert a szabályváltozásoknak összhangban kéne lennie egymással“. Marchionne szerint ez főleg azért fontos, mert százmillió eurókat költenek szezononként. Azonban az szúrja igazán az elnök szemét, hogy úgy látja, túlságosan nagy egységet akarnak létrehozni a csapatok között: “elvennék a fejlesztés lehetőségét a tehetősebb istállóktól, holott ezért csináljuk, ez a Forma-1 lényege”.  Hozzátette még, hogy azért  mennek ki a pályákra, hogy mindenkinek, de még maguknak is be tudják bizonyítani, hogy uralják saját motorjaikat. Mindezek után az FIA-nak megfontolandó és tömör üzenetet hagyott: “Ha erre nincs tovább lehetőség, a Ferrari kiszáll.” Pedig a Ferrarinak egész szép elképzeléseik lennének a jövőt tekintve.

Kép: Gettyimages

 

Hozzászólások