Te felköszöntötted már az erősebbik nem képviselőit?

November 19. a nemzetközi férfinap

2014/11/19

A nemzetközi nőnap (március 8.) már beleivódott a köztudatba. A mai nap azonban nem olyan ismert, pedig eljött az ideje, hogy az erősebbik nem képviselőit is megtiszteljük egy kis figyelmességgel.

November 19-ét, mint a nemzetközi férfinapot 1999-ben tartották meg először. Az ENSZ által támogatott kezdeményezés nagy sikert aratott, de hazánkban csak 10 évvel később került sor az ehhez kapcsolatos rendezvényekre.

Ezen a napon ismét teret kap az egyenrangúság kihangsúlyozása. Habár hihetetlennek tűnik, de a férfiaknak is küzdeniük kell az ellenük irányuló diszkriminációval. Sokat hallhatjuk, hogy a családért és a közösségekért a nők sokkal többet tesznek, mint a férfiak – ez talán a gyerekneveléssel hozható összefüggésbe. Ám a másik nem képviselői között is akadnak (nem is elhanyagolható mennyiségben) olyanok, akik a hölgyekhez hasonlóan, rengeteget tesznek saját gyermekükért és a társadalmukért.

Nekik férjként és apaként is helyt kell állniuk az életben amellett, hogy munkájukat is felelősségteljesen végzik. Természetesen kivételek mindig adódnak, viszont ez mind a két oldalra igaz.

Mi egy hazai és külföldi sztárokról szóló fényképes összeállítással szeretnénk felhívni a figyelmet a mai világnap létezésére.

Hozzászólások