Te innál zsírral felturbózott vizet?

Újabb hóbort az egészségpiacon

2015/08/24

Vajon igazi világszabadalom, vagy a hiszékenyek egy újabb áltatása az egészséges élethez vezető úton? Egy amerikai úriember úgy gondolja, hogy feltalálta azt a vizet, ami sokkal jobban megóvja egészségünket, mintha csak sima vizet fogyasztanánk. Nem fogod elhinni, mivel turbózta fel!

Dave Asprey már egy korábbi ötletével is sokkolta a közönséget, követőinek még 2009-ben mutatta be azt a különleges kávé-készítményt, amelyről állítja, iszonyatosan segíti a fogyókúrát! A kávé titka nem az őrleményben rejlik, hanem annak elkészítési módjában. Most itt egy újabb ötlet, amit már piacra is dobott, követői pedig meg vannak veszve érte. Ausztrál orvosok azonban óvva intenek a fogyasztására.

Az emberek sok mindent hajlamosak elhinni és elfogyasztani egészségük megőrzése érdekében. Léteznek különböző turmixok, furcsa íz- és színkombinációjú üdítők, és megannyi lehetőség, amik közül válogatni lehet. Az említett úr úgy döntött, hogy kombinálja a víz és a kókusz áldásos hatását. De nem egy egyszerű kókuszvízről van szó, hiszen arról már hallottunk, sokan ismerik és szeretik. Dave a kókuszzsírt használja arra, hogy fokozza a víz hidratálási hatását. Az előállításban nincsen semmi különleges, egy majdnem fél literes palackba elkevert két gramm jó zsíros kókuszolajat, hívogató csomagolásba burkolta és piacra dobta. Méghozzá három különböző ízesítésben. Lehet kapni narancsos, citromos és bogyós gyümölcsös változatban.

fat water

Kutatások bizonyítják, hogy a kókuszvíz valóban alkalmas és kiváló forrás a rehidratálásra, vagyis az elveszített vízmennyiség pótlására a szervezetben. Azonban ausztrál orvosok állítják, ennek semmi köze a kókuszzsírhoz. A csapat attól fél, hogy ez is csak egy újabb hóbort, ami magával ragadja az embereket, és nem igazi kutatási eredmények tényein alapul. Így viszont alkalmas a megtévesztésre. A termék úgy hirdeti magát az Instagramon, mint a tökéletes megoldás arra, hogy visszanyerjük az elveszített vízmennyiséget. “Folyadékpótlás minőségi zsírokkal, cukor helyett! Azonnal érzed a hatást!” – áll a szlogenben.

A közösségi média használóit lenyűgözte az ötlet, amint piacra került a ital, máris elfogyott. A szkeptikusok viszont azt mondják, maradjunk csak a természetes víznél, mert semmilyen kutatás nem bizonyítja ezeket az eredményeket. Te innál zsírral hígított vizet?

Olvass még további érdekességeket!

Hozzászólások