Te is ezt a raviolit eszed ma!

30 perces finomság, hasznos időtöltéssel

2016/01/22

Mikor már tényleg nem vágysz másra, csak arra, hogy hazaérve ledobd a táskád a székre, bekapcsold a tévét és összebújj a pároddal, akkor a legszörnyűbb felismerés, mikor nyugtázod: nincs semmi a hűtőben. Erre kínál megoldást a 30 perces ravioli, ami pontosan 32 perc múlva a tányérodon is van.

A szokásos hosszabb körítéssel megtoldott vacsoratippes értekezéseket mellőzve most mindössze néhány mondat keretén belül szeretném figyelmedbe ajánlani ezt az isteni raviolit. A rendelkezésemre álló két percből fél már el is ment, mire a történet jelenlegi pontjához érsz, és marad további egy percem mostantól, hogy meggyőzzelek, ezt kell ma este elkészítened. Íme:

  • A sütés több időt vesz el, mint maga az előkészület. (Ez a hasznos idő.)
  • Ugyanennyi idő alatt megmoshatod a hajadat, vagy kilakkozhatod a körmödet, esetleg egy gyors egymásra találás is belefér.
  • Könnyű, gyors, egyszerű.
  • Mindössze négy lépésből elkészíthető (főz, főz, terít, süt).
  • A pasid/apósod/gyerekek/barátok/mindenki imádni fogja.
  • Holnap is jut ebédre.
  • Az összes eddigi érv együttvéve.

Benne vagyok a rendelkezésre álló két percben? Szerintem meggyőztelek, úgyhogy lássuk, hogyan készül a ma esti vacsorád, mindössze 30 perc alatt! Óra indul!

Hozzávalók:

  • 1 csomag sajttal töltött ravioli tészta
  • 1 üveg marinara, vagy paradicsomszósz
  • 1/3 csésze krémsajt
  • 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1/2 tk. szárított petrezselyem
  • 1/2 csésze felaprított mozzarella sajt
  • 1/4 csésze reszelt parmezn
  • 1/4 csésze bazsalikom

Elkészítés:

Egy nagy fazék vízben főzd át a raviolit, nagyjából 2-3 perc alatt, éppen csak annyira, amíg megpuhul. Míg fő a tészta, vegyél elő egy kisebb tepsit és vékonyan (például spray-vel) olajozd be a felületét, közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. A marinara szószt és a krémsajtot közepes lángon keverd össze, további 2-3 perc, míg megolvad. Add hozzá a petrezselymet és a kakukkfüvet. A raviolit szépen rendezgesd el a tepsiben, öntsd rá a szószt és hintsd meg mozzarella sajttal, majd bő 20 perc alatt süsd át. Ha készen van, a tetejét szórd meg parmezánnal és bazsalikommal, és máris tálalható. Remélem a sütési idő kellemesen telt!

Jó étvágyat!

Hozzászólások