Jön az Xbox Series X!

2019/12/14

Kicsit tovább is törhették volna a fejüket a tervezők, amikor előrukkoltak az Xbox Series X névvel. A Microsoft új konzolját a huncut kis nyelvtörő ellenére is izgatottan várja mindenki. A The Game Awardson a Series X bejelentése mellett leleplezték a játékóriások a PlayStation 5 első játékát is.

Az Xbox Series X 2020 végén érkezik a Microsoft vadonatúj konzoljaként, melyet eddig a gyártó Project Scarlettként emlegetett. A szokásos, lapos dizájn egy toronyszerű megoldással váltják most fel. Gyorsan el is kezdheted átpakolni a kis gamer oltárod, ha éppen egy fekvő gépre voltál berendezkedve – bár azt mondják nem csak állva lehet tárolni.

Azt mondták, hogy az új Xbox a valaha készült legerősebb konzol lesz a piacon, és teljesítménye magasan veri majd elődeiét. A termék GPU-ja nyolcszor jobb az Xbox One-hoz és kétszer izmosabb az Xbox One X-hez képest. Kényelmesebb, újratervezett kontroller is jön majd hozzá és a játékban rögzített képek megosztására alkalmas gyorsgombot is kap a cucc.

Na, de nézzük csak, mi mindent tudtunk még meg a The Game Awardson: Az Xbox-családhoz tartozó Ninja Theory elkészítette a Hellblade folytatását, ami Senua’s Saga: Hellblade II néven jön majd, az új konzolra fejlesztett játékok egyikeként.

A Sony eközben bemutatta a Godfall nevű új játékát, melyet ők is az új konzoljukra fejlesztenek majd. Ezzel csak PlayStation 5-ön és PC-n tudunk majd játszani, ami amúgy csak jövő karácsonykor debütál.

Szóval most mindenkit jól felcsigáztunk, de legelább lesz miért elindítani egy visszaszámlálót jövő karácsonyig.
Hozzászólások