Te kipróbálnád az újabb plasztikai őrületet?

Végleges szemszín változtatás orvosi beavatkozással

2015/04/08

Ma már egyáltalán nem lehetetlen, hogy bármikor szembejöjjön veled a szőke kék szemű herceg!!! Még akkor sem, ha az illető eredetileg egy ízig-vérig latinos külsejű barna macsó! Hogy hogyan lehetséges ez? A szemszín változtatás ma még ugyan nem számít rutineljárásnak, de mégis egyre többen döntenek az új plasztikai őrület mellett, hogy véglegesen megszabaduljanak íriszük eredeti színétől, hogy valami egészen újat lássanak viszont a tükörben.

A plasztika ma már tényleg csodákra képes! Ezt eddig is tudtuk, az orvostudomány vészesen halad előre, egyik nap kigondoljuk, másik nap már azt veszed észre, hogy a műtőasztalon fekszel és útban vagy az áhított külső felé! A mellplasztika ma már alap, a fenék implantátumról nem is beszélve, és talán a hajbeültetést is egyre több – főleg férfi – hiú választja.

Erre most itt egy újabb őrület, amit a sok unatkozó, vagy magán a külső nyomásra nagyon változtatni akaró celeb már sorra ki is próbál! Szemszín változtatás! Hallottál már róla? Képzeld csak el a helyzetet: ‘de szép kék szemed van!’…’ja, nem, barna!’ Persze ez a párbeszéd sarkított, hiszen a műtét nem azt jelenti, hogy a szemszín folyamatosan változik. Egyszeri beavatkozásról van szó, ami után elérheted a vágyott külsőt!

szemszín2

Egyelőre csak Indiában menő ez a fajta beavatkozás, a tengerentúlon még nem engedélyezték a széles körű alkalmazást, de már a harmadik fázisban van a tesztelés. Biztosak vagyunk benne, hogy apránként Európába is begyűrűzik. Kezdetben kizárólag orvosi céllal végeztek ilyen műtéteket, ma már bárki kérheti, aki hajlandó kiperkálni érte a közel másfél milliós összeget.

Valamivel merészebb és egyértelműen végleges eljárás a tetoválás, amikor a szemgolyó színét kézi eljárással festik meg. Ebből bizony nincsen visszaút, és a mai napig az egyik legradikálisabb testmódosításnak számít. A kötőhártya alá juttatják be a festékanyagot, ami ott elterül és szépen megfesti a fehér részt. Csak igazán elvetemültek vállalkoznak rá, és bár tört részébe kerül, mint az implantátum, az eredmény is sokkal szembetűnőbb! Érdemes alaposan átgondolni, hogy akarjuk.-e

szemszín3

Az implantátumos eljárás lényege, hogy szabadon választott színű és/vagy mintájú szilikon lencsét helyeznek az ember valódi íriszére, elfedve ezzel az eredeti színét. Az eljárás úgy tűnik veszélytelen, de nem mindenki alkalmas arra, hogy behelyezzék a szemébe az implantátumot. A műtétet hosszú vizsgálatok sora előzi meg. És, ha bár végleges a beavatkozás, egy újabb beavatkozással akár újabb színt is kölcsönözhetünk szemünk világának, sőt, akár az eredetit is visszakaphatjuk!

Hozzászólások