Te kipróbálnád síelés közben az okosszemüveget? Videó

Hamarosan már száguldozhatsz vele

2015/01/30

Már tavaly kifejlesztették a RideOn nevű okosszemüveget síelők számára, a tervek azóta megvannak, csak a pénz hiányzik. Az eszköz hasonlóan működik a Google Glasshez, melynek helyét egyébként épp most készülnek sóval behinteni. Havas hegyeken, csúszás közben viszont kifejezetten hasznos lehet.

A fejlesztők nem szponzort keresnek, hanem a mostanában nálunk is egyre népszerűbb közösségi finanszírozással próbálkoznak, és az Indiegogo oldalon gyűjtenek pénzt a RideON nevű találmányukra. A célösszeg 75 ezer dollár (kb. húszmillió forint), ebből jelenleg 51 ezer van meg, a kampányból pedig még 21 nap van hátra.

A RideOn ugyanazon az elven működik, mint a Google Glass, a szemüveg belsejére különböző dolgokat vetítenek, amelyre szüksége lehet egy síelőnek: térképet, pályainformációkat, sőt, játszani is lehet vele, mintha profik lennénk, és virtuális akadályokat vetít a pályára.

Az eszköz képes az internetre is kapcsolódni, méghozzá okostelefonunk segítségével. Ha az oldalon megjelölt összeg összejön, el is kezdik a gyártást, és idén szeptemberben már készen lesz a szemüveg, pont az új síszezonra.

Hozzászólások