Te láttál már ilyen vázákat?

Ötletek egyedi designra

2015/05/26

Itt a tavasz, a kertben zöldellnek- és a szivárvány minden színében pompáznak a virágok! Ha úgy döntenél, a lakásod díszévé is teszed őket, akkor gyűjts mindezt olyan vázába, amit saját kezűleg készítettél el!

A tavaszi zsongás mindannyiunk szívét megtölti érzésekkel, boldogsággal, a színek káprázatos világa rengeteg energiával tölt fel bennünket. Ilyenkor virágzik megannyi színes, pompázatos növény, a kertekben ott van az árvácska, a nárcisz, a lángvirág, de szakíthatsz a rózsából vagy fehér kálából is.

Ahhoz, hogy még jobban emeljék az otthonod hangulatát, készíts nekik saját kezűleg vázákat, akár olyan színben, ami a virág színét jobban kihozza, vagy egy káprázatos csillogó megoldást. Rengeteg variáció létezik arra, hogy milyen üvegbe, milyen festékkel, milyen színnel varázsolod még színesebbé otthonodat. Hogy kedvet csináljunk az alkotáshoz, mutatunk pár remek ötletet!

Ezzel pedig még egy jó dolgot teszel a környezetedért! Léteznek ugyanis olyan vázák, amelyeket borosüvegből, vagy sörösüvegből fogunk megcsinálni, tehát nem kell a kukában landolnia ezeknek az üvegeknek, hiszen csodaszép megoldásokat varázsolhatsz belőle, ami ráadásul ajándéknak sem utolsó!

Csillogó váza

A világ legegyszerűbb megoldása a következő: végy egy egyszerű üveget, vagy már otthon lévő vázát. Egy ragasztó segítségével tekerd körbe a szárát, eddig a pontig fogod bekenni dekupázs ragasztóval. Jó alaposan kenegesd át ecsettel, majd egy újságpapír felett szórd meg csillámporral! Az eredmény gyönyörű! Hagyd megszáradni, a felesleges csillámot rázd le róla!

váza5

váza5.1

Ombre váza

Ami divat az utcán, hajban, ruhában, körömben, az miért ne jelenhetne meg a lakásod kiegészítőjeként?! Vegyél egy színes festékes spray-t a kreatív boltban, akár több színben is. Teríts le újságpapírt és válaszd ki az üveget, vagy vázát, amit be fogsz festeni. Az alsó szárát tetszés szerinti magasságig fújd be a színnel, az alja lehet kicsit vastagabban fedett, majd egyre világosabb. Tipp: ne fújd sokáig egy pontra festéket, nehogy megfolyjon, inkább forgasd közben a vázát. Fejjel lefelé hagyd megszáradni. Bármilyen üvegből készítheted a vázákat, használhatsz tejesüveget, de jópofa lehet egy befőttes üveg is kisebb virágoknak.

váza6.2

váza6.3

Trükkös

Végy egy festéket, valamint egy használaton kívüli, régi, megunt vázát. Persze ez utóbbi nem feltétlen szükséges ahhoz, hogy új külsőt adj neki! Önts az aljára bőségesen a festékből, majd kezd el megforgatni a széleken. Gyönyörű megoldások születhetnek így! A maradék festéket nyugodtan öntsd ki az egyik szélén a vázából, ezzel nem rontasz a design-on! Ha van kedved mintákat festeni bele, akkor előbb ezeket kell megalkotnod, hagyd megszáradni, és egy másik színnel öntsd ki a belsejét.

váza1

váza1.1

Borosüveg, ami váza

Ahogy fentebb említettem, környezetkímélő megoldást is választhatsz! Legyen az borosüveg vagy sörösüveg, az elfogyasztott nedű után ne dobd a kukába őket. Áztasd le a címkét róla, és használd vázának! Kétféleképpen is elkészítheted, de mindkettőhöz egy alapkellékre szükséged lesz: vegyél színes fonalat. Ezután eldöntheted, hogy beragasztózod az üveg teljes felületét, és erre kezded szorosan rátekerni a fonalat, vagy ragasztó nélkül is megoldható ugyanez. A fontos, hogy jó szorosan tekerd a fonalat, a szálakat egymás mellé, a végén pedig rögzítsd.

váza2.2

váza2.3

fotó: Pinterest

Nézegess még kreatív ötleteket!

Hozzászólások