Te magadra kennéd ezeket a cuccokat?

Szépség, bármi áron

2015/09/21

Az egészséges és ragyogó bőr minden nő álma, a fiatalságért folytatott harcunk már-már élet-halál harcot vívó csatározásba megy át a természet elemeivel szemben. Te magadra kennéd ezeket a krémeket azért, hogy szebb legyen a bőröd? A világ női megmutatják, mit használnak!

A világ bármely részén a nő nő marad, ezzel egyúttal prognosztizálva van benne a szépség, a divat, a kozmetikumok iránti erőteljes vonzalom. Érthető, ha az évek alatt a különböző kultúrájú nők, akik más-más környezetben szocializálódtak és természet nyújtotta lehetőségek állnak rendelkezésükre, igyekeznek azt maximálisan az előnyükre fordítani. Ebből fakadóan aztán vannak furcsa, különleges, néha egészen meglepő szépészeti hagyományok, amit a nők még ősanyáiktól őriznek és visznek aztán tovább a következő generáció számára. Kíváncsi vagy rá, hogy mit képesek magukra kenni a csajok a szépség reményében? Mutatjuk a listát!

Avokádó-pép

A venezuelai nők nem feltétlenül csak a természetnek köszönhetik szépségüket, hiszen köztudott, mennyire menő náluk a plasztikai sebészet igénybe vétele, már egészen fiatal kortól. Mégis, még az ő otthonaikban is helyet kap a régi hagyományok őrzése. Az avokádó például köztudottan szebbé varázsolja a bőrt egy fárasztó, stresszes nap után. Hámozd meg és villával törd apróra. Csupán tizenöt perc ebben a zöld maszkban, és máris megfiatalodik a bőröd! Az avokádó egyébként más fronton is bevethető!

avokádó

Méz a lelke mindennek

Etiópiában a nők méz és víz elegyét használják arra, hogy megőrizzék bőrük üdeségét, frissességét. Csak keverj össze egy nagy kanál mézet langyos vízzel, elegyítsd el, majd vattapamacs segítségével tisztítsd meg vele a bőrödet. Mivel a méz tartalmaz antibakteriális és gombaölő anyagokat, így annak segítségével kiválóan alkalmas a pattanások és az akné elleni küzdelemre. A méhpempő pedig másban is segít!

A liszt legálisan

Mindenhol azt halljuk, hogy magas szénhidráttartalma miatt lisztet fogyasztani nem ajánlott. Nos, íme egy megoldás, amikor büntetlenül használhatod, és még az alakodnak sem árt. Chilében az asszonyok jól ismerik a szőlő jótékony hatását, amit így előszeretettel is használnak fiatalságuk megőrzésére. Ez az édes gyümölcs rendelkezik olyan jótékony tulajdonságokkal, amelyek megakadályozzák a szabad-gyökök áldatlan munkásságát a bőrünkön, hiszen azok elősegítik annak öregedését. A szőlő rengeteg antioxidánst tartalmaz, segít a sötét foltok eltüntetésében, ráadásul magas C-vitamin tartalma miatt üdévé varázsolja azt. Lisztben keverj el néhány szem felaprózott szőlőt, pépesítsd, és húsz perce kend fel az arcodra. Langyos vízzel mosd le, azonnal érezhető lesz az eredmény!

maszk2

Burgonya, karikák

Szinte kivétel nélkül minden nő tisztában van vele, hogy szemünk fáradtságára tökéletes megoldás egy szelet uborka és néhány pihentető pillanat. A spanyol asszonyok azonban ennél is gyakrabban használják a burgonyát, elsősorban azért, hogy eltüntessék a szem alatti karikákat, fekete foltokat. Csak szelj fel egy krumplit, helyezd magad kényelembe, és add át a tested a változás perceinek.

Maszkolj!

Végül, de nem utolsó sorban látogassunk el kicsit a csodaszép Indiába, ahol a nők a mai napig előszeretettel adóznak a természet nyújtotta lehetőségeknek. Az ottani hölgyek szívesen készítenek maguknak pakolást különböző, a környezetben könnyedén elérhető anyagból. Így történt, hogy felfedezték azt a maszkot, ami frissebbé és ragyogóbbá varázsolja a bőrüket, csak alig néhány összetevőnek köszönhetően. Egy teáskanál kurkuma, egy kanál méz és egy kanál joghurt csodákra képes. Hűsít, egyúttal antibakteriális hatásának köszönhetően fertőtlenít és gyulladáscsökkentő.

Hozzászólások