Tedd ezt, és sosem törik fel a Facebook-profilodat!

Csak pár dologra kell figyelned!

2015/05/19

Ha megtörténik, amire senki sem számít, és feltörik a Facebook-oldalát vagy Gmail-profilját, akkor nem érdemes mást hibáztatni, mert valószínűleg maga a felhasználó követett el olyan hibát, amivel lehetővé tette a hackerek számára, hogy bemásszanak a rendszerbe. Íme öt tanács, amely segít elkerülni a felmerülő kellemetlenségeket.

Az IBM felmérései szerint az internetes profilfeltörések 95 százaléka annak köszönhető, hogy a felhasználó mindenre rákattint, így jó eséllyel lép olyan linkre, amely később gondot okoz. Ezért az első tanács, ne kattintsunk mindenre, ami tetszik, vagy legalábbis vizsgáljuk meg a linket, mikor fölé visszük az egeret, mert már akkor is megjelenik egy buborékban.

Használjunk erős jelszavakat a Facebook-on és a Gmail-en is, amelyek tartalmaznak kis- és nagybetűt, valamint számokat, és lehetőleg ne ugyanaz legyen mindenhol. A szakértők azt tanácsolják, hogy hívjunk segítségül jelszókezelőt (RoboForm, 1Password), és ha lehet, egy második jelszót is, ami időkorlátos, és telefonra érkezik SMS-ben.

facse

A wifi-csatlakozás mellett (főleg a nyilvános hálózatoknál) mindig használjuk az ingyenes TunnelBear VPN nevű alkalmazást, amely biztonságosabb teszi a netezést, és jelzi, ha nem vagyunk veszélyben.

A biztonságos böngészés érdekében figyeljünk arra, hogy “https://” álljon a link előtt, ne csak “http://”, ellenkező esetben könnyebb lesz az adott címről belenézni a számítógépünk és a weboldal közti kapcsolatuba. Biztonságos(abb) internetezést!

Hozzászólások