Téged is vár Magyarország legszebb helye!

Idén ez lesz a kedvenc helyünk az már biztos!

2017/03/13

Ha egy kellemes hétvégére vágynál, de nem utaznál külföldre megtaláltuk a neked való helyet: vár a Kékestető a maga gyönyörűségével és programjaival! 

A Kékestető az ország legmagasabb pontja, mint turisztikai látványosság egyedülálló lehetőség, hogy az egyéni vagy szervezett formában érkező vendégek megcsodálhassák a Mátra panorámáját, élvezzék a magaslati gyógyhely különleges klímáját és főként ködös, szmogos időben a különleges napsütést. 

Vendégház: 

Annak érdekében, hogy az itt-tartózkodás kellemes és gasztronómiailag is különleges legyen az ország legmagasabb pontjától pár méterre, közvetlenül a déli sípálya mellett épült meg a Kékesi Vendégház, amely mind külső megjelenésével , mind belső atmoszférájával különleges élményt nyújt. Az egyedileg kialakított épületben található 7 szoba, 2 nappali (tárgyaló) és a speciális fényekkel “felöltöztetett” 50 férőhelyes hangulatos étterem. A Kékesi Vendégházat azoknak ajánljuk, akik igénylik az aktív pihenést, élvezik a természet közelségét, akiknek fontos az egészségmegőrzés, valamint szeretnének nyugodt, kényelmes körülmények között pihenni és mindezek mellett kellemes mátrai ételekkel, különleges italokkal kényeztetni magukat.

Az I. kategóriás Kékesi Vendégház és a hozzá kapcsolható téli-nyári attrakciók (síelés, motorszán túrák, mountainbike, hegymászás, Torony Kilátó stb.) kiválóan alkalmasak a családi szórakozás mellett vállalati rendezvények, csapatépítő programok, konferenciák, megbeszélések lebonyolítására is.

Tető étterem: 

A fantasztikus mátrai ízek mellé, fantasztikus panoráma jár. Az északi pálya közvetlen szomszédságában található önkiszolgáló éttermünk, ahol mindenki kedvére válogathat a házias kínálatunkból. Az év bármely szakában jár éttermünkben, mindig felejthetetlen élményekkel gazdagodik. A sztrapacskától a szezonális aktualitásokon túl a téli időszakban forró csokival és forralt borral várunk mindenkit. 

He-Do bár: 

A pálya mellett található körbár különleges atmoszférájával a szezon egésze alatt izgalmas kikapcsolódást nyújt a téli sportokban megfáradt vendégeinknek. A léceink letámasztását követően a bárban kínált forralt bor és puncs teszi felejthetetlenné a napunkat. A megfáradt síelők a teraszról gyönyörködhetnek a lemenő nap sugaraiban. 

TV-torony: 

A Kékestetőn már 1958-ban épült egy torony, az azonban már kevésnek bizonyult, elavulttá vált. Tőszomszédságában 1981-re megépült az utóda, és hozzá a kiszolgáló épület. A tengerszint felett 1200 méteres magasságig nyúlik a karcsú antennatorony, amelyet a Uvaterv szolgálati találmánya alapján a Postaber, a Heves megyei Állami Építőipari Vállalat és a Közgép szakemberei építettek. Helyet kaptak benne az adótermek, a mérőhelyiségek, a laboratóriumok, a raktárak. A 180 méter magas toronynak csak az alsó 80 méteres részét készítették vasbetonból, a következő 80 méter viszont acélszerkezetű, míg a felső 20 méter üvegszövettel merevített műanyag henger.

A hivatalos honlapot itt találjátok, rengeteg érdekes információval: kekesteto.hu

A Kékestető sincs lemaradva a modern dolgok terén, éppen ezért “Kékestető” néven létezik egy mobiapplikáció is, ami elérhető a Google Play és az App Store áruházakban.

Hozzászólások