Temesvári sertésborda

Ez lesz a kedvenced

2016/02/29

Ha az egyszerűen elkészíthető ételek híve vagy, akkor most azonnal kattints tovább, mert ezt imádni fogod!

Egy viszonylag egyszerűen elkészíthető nagyon finom és tartalmas ételek közül sok receptet találni manapság. Nekem személy szerint ez az egyik kedvencem. Az alapreceptet lehet még fokozni egy kis csípős ízzel, de ha ez alapján a recept alapján készítjük el, garantáltan nagyon finom ételt kapunk.

 Lássuk!

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zöldbab
  • 10 dkg husos szalonna (kolozsvári)
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl 30%-os főzőtejszín
  • napraforgó olaj
  • kb 1 ek. liszt

 

Elkészítés:

  • A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal befűszerezzük.
  • Mindkét oldalát forró olajban hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük.
  • A visszamaradó olajban megpirítjuk a szalonnát és a hagymát.
  • Zúzott fokhagymát akkor tegyük rá, mikor már a hagyma majdnem készre párolódott.
  • Félrehúzzuk a tűzről és meghintjük a pirospaprikával, majd elkeverjük.
  • A zöldbabot hozzáadjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.
  • Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, és lefedve puhára pároljuk.
  • A tejfölt és a tejszínt simára keverjük, lisztet belekeverve habarást készítünk, és a megpuhult zöldbabra öntjük és felforraljuk, besűrítjük.

 

Tálalásnál szelet húsokra halmozzuk és tálaljuk. Javaslom hozzá a sült krumplit. Ennél az ételnél szerintem a legjobban a kockára vágott sült krumpli mutat jól tálalásnál.

 

Jó étvágyat!

 

Hozzászólások