Tény! Ők a világ legszebb női

Te is közéjük tartozol

2015/04/13

A hétköznapi nők állandó felháborodásának tárgya a rengeteg photoshop, a csontsoványra fogyott modellek idealizált képe, a szépségversenyek és celebek agyon plasztikázott világa. Most itt egy összeállítás azokról, akik ténylegesen a világ legszebb női!

Hétköznapi környezetükben, saját otthonukban, munkahelyükön, kultúrájuknak megfelelő öltözetben vagy közegben fotózza a román művész, Mihaela Noroc azokat a nőket, akikkel világ körüli utazásai során találkozik. The Atlas of Beauty – vagyis A szépség atlasza –  című kezdeményezése éppen arról szól, hogy megmutassa mindenkinek, a szépség belülről ered, nem kell hozzá vakolatnyi smink, se túlcicomázott öltözet. A hangsúly a természetességen van.

“A szépség ott rejlik minden szemlélődő tekintetben” – mondja a fotóművész. Fotóinak alanyai egytől egyig a húszas éveikben járó fiatal lányok, hol a nagyváros rengetegében, hol a sztyeppéken kapta lencsevégre őket. A munkát sok szervezés előzi meg, állítólag első körben a közösségi oldalon próbálja felvenni velük a kapcsolatot, de ha ez nem sikerül neki, akkor a vakszerencsére bízza magát. Hogy mi alapján kezd el keresgélni a világhálón, azt nem lehet tudni, de úgy tűnik, jó érzékkel talál rá azokra a nőkre, akik végül kamerája elé állnak.

Mihaela saját pénzéből dolgozik, nincsenek se szponzorok, se hatalmas pénzek mögötte. A tökéletes kép elkészültéig rengeteg minden történik vele és az alanyaival, sokszor egész napokat töltenek együtt, hogy rátaláljon a modelljében rejlő valódi szépségre, nem ritkán iszonyatos körülmények között, vagy akár élet-halál helyzetben.

Ne lepődj meg, ha utazásai során te is találkozol a fotóssal, és lencsevégre akar kapni! Velük már megtette, ők a világ legszebb női, akik már rajta vannak a térképen!

Románia

romania

Brazília

brazilia

New York

newyork

Peru

peru

Üzbegisztán

üzbegisztán

Új-Zéland

újzéland

Kuba

kuba

Anglia

anglia

Ecuador

ecuador

Amazonas őserdei

amazonas

Etiópia

etiópia

Ha kíváncsi vagy A szépség atlaszára, nézegess még képeket az alábbi linken!

fotó: Facebook

Hozzászólások