Tények amiket nem tudtál a Coca-Coláról

Különleges tények a világ legismertebb üdítőjéről

2016/09/22

A következő tények a világon mindenhol ismert Coca-Coláról szólnak. Épp ideje megtudjuk róla a titkokat, ha már 200 országban értékesítik.

Tudtad, hogy átlagosan 10000 Coca-Cola terméket fogyasztanak a világon minden egyes másodpercben? Ez a statisztikai adat nem csak a kólára vonatkozik, hiszen a cég többfajta készítményt is árul. Bizonyára ismerős neked is a Sprite, a Fanta vagy a diétás kóla. Ha érdekelnek a hasonlóan különleges vagy még különlegesebb tények ezekről a termékekről, görgess lejjebb.

1. A Coca-Colat egy atlantai gyógyszerész John S. Pemberton találta ki 1886-ban. A logóját amit ma is használunk a könyvelője Frank Robinson alkotta meg.

2. Eleinte azért árulták a Coca-Colát, hogy csökkentse az emberek kimerültségérzését. Így nézett ki az első reklámplakát, amely ezt hirdette:

3. A kóla eleinte 9 miligramm kokaint tartalmazott üvegenként. Ezt a hozzávalót 1903-ban kivonták belőle.

4. Összesen két ország van a világon ahol nem árusítják ezeket a termékeket: Kuba és Észak-Korea.

5. Ha végig akarnád kóstolni az összes Coca-Cola terméket 9 évedbe telne. Mindezt úgy, hogy minden nap iszol egyet. A cég több, mint 3500 féle készítményt gyártott le. Többek között energiaitalokat, szódavizeket, szója alapú üdítőket.

6. Ha minden csepp eladott Coca-Cola terméket 2dl-es üvegbe öntenénk és egymás mellé raknánk őket, a palackok elérnének a Holdra és vissza több, mint 2000-szer.

7. A cég 83.800.000 dollárt ér. Ez több, mint a Budweiser, a Subway, a Pepsi és a KFC értéke összevetve.

8. A mexikóiak a legnagyobb kóla fogyasztók. Egy ember átlagosan 745-öt iszik meg belőle. Ez a szám Amerikában csupán 401.

9. A Coca-Cola 1920-ban készítette el először a jól ismert Télapós reklámot, hogy feldobja vele a téli hónapokat. Ám egészen 1931-ig nem volt sikeres a kampány. Ekkor jött egy remek illusztrátor Haddon Sundblom, aki festett egy nagy, kövér, édes arcú Télapót ami máig szerepel a reklámokban.

10. Az igazán tökéletes hőmérséklete a kóla felszolgálásának 1 és 3 fok közé esik.

Hozzászólások