Tényleg ilyenek lennének a mai tinik?

Így használd jól a közösségi oldalakat-tinik szerint

2016/12/12

Két kiscsaj kitalálta, hogy híressé válik a semmiből. Manapság tényleg elég sok embernek sikerül, ha valami badarságot talál ki. Náluk sem volt ez másképp.

Gondoltad, hogy az internetezésnek szabályai vannak? Két tini lány úgy gondolja, hogy mindennek jelentősége van. Azt nagyon jól tudjuk mi is, hogy az időzítésen rengeteg minden múlik, de a többire még nem gondoltunk. Eszedbe jutott, hogy a Facebooknak rég leáldozott és egyáltalán nem menő már? Sőt, inkább ciki. Nézzük a kisasszonyok útmutatóját, hogyan is kell tényleg jól használni a közösségi oldalakat. 

A Facebook halála

“A tizen-huszon évesek már csak két közösségi oldalt használnak: az Instagramot és a Snapchatet. Ezeken az oldalakon nincsenek idegesítő posztok és videók, emellett pedig az egész életedet bemutathatod a követőidnek.” Nos, ezekszerint mi nem vagyunk menők, és ti sem, mert minket olvastok. Hozzátennénk annyit, hogy biztos jó az, ha közszemlére tesszük az egész életünket és a fotónak élünk a pillanat helyett, az adott momentumban? 

Youtube, Twitter, WhatsApp 

“A Youtubeon általában csak sminkvideókat nézünk, a Twitteren a One Directiont követem nyomon. Ezt is inkább a szüleink használják. A WhatsApp meg semmire nem jó maximum arra, hogy ingyen küldjünk egymásnak fotókat.” Erre ott a Snapchat, vagy nem? Másrészt nem tudom, hogy kerülhetett fel a theguardian.com-ra két olyan korú lány cikke, akik One Direction rajongók MÁR 2014 óta! Nem akarunk senkit bántani, de azért na… 

A jó szelfi titka

“Általában készítek magamról 40 szelfit, 30-at kitörlök és 10-ről kikérem a barátaim véleményét, majd ezt dobom fel a netre. Mindenki így csinálja, nem?” Nem. “Mindig nagyon nagyon fontos, hogy szólj a barátaidnak, hogy éppen képet fogsz feltöltetni. Muszáj lájkolják, hogy népszerűnek tűnj. A legjobb példakép Kylie Jenner szerintem a mai fiataloknak.” Igen biztos így van. Nehogy egy író legyen véletlen. 

Minden az időzítésen múlik

Ez az első amivel egyet tudunk érteni és nagy valószínűséggel a legutolsó is. De csak az időzítés, az utána lévő mondattal már elrontottak mindent.  ” Éjjel 3-kor nem tehetsz ki egy képet, mert akkor kb 4-5 lájkot fogsz rá kapni. Este 8 után érdemes, hiszen a legtöbb ember akkor bújja a telefonját. Ha nem kapunk elég lájkot 20 perc alatt, töröljük a képet, nehogy azt higgyék népszerűtlenek vagyunk.” 

Igazából ezeken a kifejtéseken annyira megdöbbentem, hogy eszméletlen. Megsúgjuk nektek, hogy mi sem vagyunk nagyi korban a szerkesztőségben de igazán elszomorodtunk, hogy a tiniknek tényleg csak ez számít és semmi más. A lájkok, a hamis népszerűség és a képmutatás.

Hozzászólások