Természetes gyógymódok a magas vérnyomásra

Fűben-fában orvosság

2014/12/03

A magas vérnyomás több szempontból is káros a szervezetre. A szívbetegségektől kezdve az idegrendszeri problémákig számos probléma oka lehet. Szerencsére számos gyógynövény akad, amely természetes módszer e súlyos betegség leküzdésében.

A szívroham és egyéb betegségek is elkerülhetők természetes módon, gyógyító hatású növények fogyasztásával, amelyek hatékonyak és nincsenek mellékhatásaik. A korlátozásoktól a gyógynövényekig, a természetes módszerek sokasága lehetővé teszi, hogy hatásos módszereket alkalmazzunk a vérnyomás szabályozására. Íme, néhány otthon is megtalálható növény, amely természetes módon csökkenti a vérnyomást: 

Fokhagyma –  Nemcsak a nyers fokhagyma, hanem a fokhagyma krém is használható a kezelésre. A koleszterinszint csökken, mellyel a magas vérnyomást is csökkentjük. A fokhagyma szabályozza só felvételét is a szervezetben. 

Health Food Platter

Ecet –  az ásványi anyagban és tápanyagban gazdag ecet a vérnyomást viszonylag rövid idő alatt beállítja a helyes szintre, ha 3 evőkanállal fogyasztjuk naponta. Az almaecet is megfelelő a célra –  az ecettel megegyező mennyiségű vízzel hígítsuk mindkettőt.

Zeller – kevesen tudják, de a zeller leveléből készített ital rendkívülhatékonyan kezeli a magas vérnyomást. Fogyasszuk napi gyakorisággal!

Egyéb, otthoni módszerek a magas vérnyomás kezelésére:

Nagyon fontos a magas vérnyomás kezelésében a só fogyasztásának radikális csökkentése. A túlzott só a szervezetben visszatartja a vizet és emeli a vérnyomás betegségek esélyét is.

Egyéb, a szervezet számára létfontosságú anyagok bevitelével is befolyásolhatjuk a vérnyomást.

Ilyenek például a magnézium és a kalcium, amelyek szabályozzák az immunrendszert és erősítik a csontokat is – csökkentik a koleszterin szintet, amely által csökken a vérnyomás. Az ezeket tartalmazó növények, zöldségek fogyasztásával elérhetjük, hogy vérkeringésünk normális legyen. (forrás: napidoktor.hu)

Hozzászólások