Terminator két keréken: kifejlesztették a robotmotorost

Kabát is van rajta, hogy meg ne fázzon

2015/01/21

Filmek és könyvek tucatjai szólnak arról, hogy gépek egyszer, a távoli (?) jövőben átveszik az uralmat az ember felett. Ha így haladunk, ez nem is olyan elképzelhetetlen: orosz kutatók olyan emberformájú robotot szereltek össze, amely képes vezetni a motort.

Bár egyelőre ez a hatalomátvétel csak a fantázia szüleménye, a robotok tervezése, fejlesztése és gyártása korántsem az. Most az orosz Russia Today számolt be arról, hogy az ország kutatói létrehoztak egy olyan emberformájú gépet, amely képes motort vezetni. Egy tesztpályán ki is próbálták:

A videón látható kísérletnek és a fejlesztésnek haditechnikai okai vannak, a Moszkva melletti kutatóintézet munkatársai legalábbis ilyen céllal dolgoznak a prototípuson. Azt azonban nem tudni, mi lehet fejlesztés konkrét célja, hiszen sem félelmetesnek, sem sokfunkciósnak nem tűnik.

Olyan világban, ahol drónok vívják meg az ember háborúit, nehéz elképzelni ezt a lassan motorozó, esetlennek tűnő robotot, amelyet ugyan egy távoli központból irányítanak, de úgy néz ki, mintha a kilencvenes évekből szalajtották volna.

Arról nem beszélve, hogy érthetetlen, mit keres rajta a kabát, elvégre ez egy gép, de ha még fázik is, akkor valóban lukra futottak az orosz kutatók. Ebből nem lesz háborúkat sikerrel megvívó Terminator-csapat. És ha már katonai fejlesztéseknél tartunk, érdemes megnézni ezt a videót is:

Hozzászólások