Terrortámadás történt a Manchester Arénában

Bomba robbant Ariana Grande koncertjén - legkevesebb 22 halott, 59 sebesült

2017/05/23

Hétfő este Ariana Grande koncertjén történt a terrortámadás a Manchester Arénában. Legalább 22-en meghaltak és 59-en megsebesültek. 

Robbanás történt Európa legnagyobb fedett koncerthelyszínénél, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arenában hétfő este Ariana Grande teltházas koncertjének a végén. Huszonkét ember meghalt, 59 megsebesült. Az áldozatok között gyermekek is vannak. A támadóról annyit lehet tudni, hogy egy férfi volt, felrobbantotta magát, és a helyszínen életét vesztette.

A robbanás nem a koncerttermen belül, hanem az előterében történt nem sokkal este fél 11 után, amikor a közönség kezdte elhagyni a helyszínt. Grande nem sérült meg a robbanásban.Rengeteg nyílt sérülésről számoltak be, amiket szögek, csavarok és repeszek okoztak. 

A robbanás miatt felfüggesztették a tömeg- és vasúti közlekedést is, utóbbit azért, mert a Manchester Arena közvetlenül a Victoria pályaudvar mellett található. Több manchesteri taxis is felajánlotta, hogy ingyen szállítja a családtagokat, hogy hazajussanak, mások pedig szállást biztosítanak a városban rekedt családtagoknak éjszakára.

manchester terror

A második legnagyobb angliai terrortámadás lehet

Amennyiben valóban terrortámadás történt, az a második legnagyobb lehet Angliában a 2005-ös, londoni metróban történt négyes öngyilkos merénylet óta, amiben 56-an vesztették életüket és 700-an sérültek meg.

 Legutóbb március 22-én, pontosan két hónappal korábban volt terrortámadás Angliában, akkor egy 52 éves férfi hajtott a járókelők közé a Westminster hídon, hatot megölve és 49-et megsebesítve. A férfi halálra késelt egy rendőrnőt is, mielőtt végeztek vele.
(forrás: index.hu, képek: google)
Hozzászólások