TérTáncKoncert 2016

A Hősök terén, a hátrányos helyzetű gyermekekért

2016/05/20

„Ez a kezdeményezés a toleranciáról szól, arról, hogy együtt táncolnak hátrányos és szerencsésebb környezetből érkező gyerekek a Fesztiválzenekar zenéjére. Nagy toleranciaünnep lesz ez.”

ballerina

A Budapesti Fesztiválzenekar a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megrendezi nagyszabású, ingyenes TérTáncKoncertjét a Hősök terén. A június 3-i nyárköszönő eseményen ezúttal nem 200, hanem 500 hátrányos helyzetű gyerek táncol majd együtt a zenekar élő játékára. A fiatalok kemény munkája, fellépésük és közös táncuk kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a zenében, a táncban és a művészetekben komoly közösségépítő erő rejlik. A fiatalok 9 megye 17 településéről, 22 különböző iskolából érkeznek, és Stravinsky Kártyajáték című darabjára táncolnak majd, vagyis nemcsak az előadás, a választott zenemű is különleges. Stravinsky muzsikája is az összefogásban rejlő lehetőséget mutatja meg a TérTáncKoncert többezres közönségének.

A teljes sikerhez már csak Ön hiányzik!
Találkozzunk június 3-án 18 órakor a Hősök terén, hogy közös legyen a varázslat!

Vezényel: Fischer Iván
Vezető koreográfus: Vári Bertalan

Résztvevő települések: Apátfalva, Berettyóújfalu, Bogád, Budapest, Bükkösd, Edelény, Hódmezővásárhely, Karcag, Kecskemét, Kisvárda, Ózd, Pécs, Piliscsaba, Szécsény, Téglás, Tiszaszalka, Zsámbék

Hozzászólások